Amenințare pentru persoanele care vor merge să vadă filmul despre Kim Jong-un, „The Interview” – TRAILER

Amenințare pentru persoanele care vor merge să vadă filmul despre Kim Jong-un, The Interview - TRAILER
Publicat: 18/12/2014, 11:15

Aceste amenințări, minimalizate de autoritățile americane, au apărut în momentul în care angajații de la Sony Pictures Entertainment (SPE) au anunțat că au depus o plângere în nume colectiv împotriva studioului de cinema și televiziune, pe care îl acuză că nu le-a protejat informațiile personale în timpul atacului informatic de la sfârșitul lunii noiembrie, informează AFP.

Într-un nou comunicat, grupul GOP („Guardians of Peace”), care a revendicat atacul cibernetic comis pe 24 noiembrie, anunță debutul unui „cadou de Crăciun”, prin publicarea pe internet a unor noi fragmente extrase din e-mailurile personale ale directorului general al SPE, Michael Lynton.

Pirații informatici îi amenință în special pe cinefilii care vor merge să vadă filmul „The Interview”, o comedie despre un complot fictiv al CIA care vizează asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, produs de Sony.

„Vă vom arăta foarte clar, în toate locurile în care «The Interview» va fi difuzat, mai ales în timpul avanpremierei, ce destin tragic îi așteaptă pe cei care vor să glumească pe seama terorii”, se afirmă în comunicatul emis de GOP, redactat într-o engleză defectuoasă, reprodus în mai multe publicații americane, inclusiv în Los Angeles Times.

„În curând, lumea va vedea ce film prost a făcut Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi plină de temeri”, au adăugat pirații cibernetici din grupul GOP. „Aduceți-vă aminte de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să vă țineți la distanță de acele locuri (în care va fi proiectat filmul). Iar dacă locuința voastră este în apropiere, ar trebui să plecați de acasă. Tot ce se va petrece în zilele viitoare va fi din vina SPE. Lumea întreagă va denunța Sony”, au adăugat ei.

Departamentul de Stat american a temperat totuși aceste amenințări. „Nu există o amenințare credibilă pentru moment”, a declarat purtătoarea de cuvânt Jennifer Psaki.

„Cred că filmul este o comedie pe care americanii pot să o vadă în perioada Crăciunului. Ei trebuie să decidă”, a adăugat ea pentru CNN.

„Filmul nu reprezintă, bineînțeles, punctul de vedere al Statelor Unite. Nu este un documentar despre relațiile noastre diplomatice, deci nu reprezintă un subiect față de care ar trebui ca noi să avem o poziție oficială”, a mai spus aceasta.

Luni seară, Michael Lynton a promis angajaților săi că acest atac informatic nu va distruge SPE. „Nu trebuie să ne îngrijorăm pentru viitorul acestui studio”, a spus el, citat de o sursă apropiată.

Filmul „The Interview” va fi lansat în prima zi de Crăciun în Statele Unite. Inițial, lungmetrajul trebuia să ajungă în cinematografe în luna octombrie, însă lansarea a fost amânată și nu ar fi exclus ca acest lucru să se întâmple din nou, chiar dacă Sony nu a făcut deocamdată nicio declarație în acest sens.

Coreea de Nord a negat că s-ar fi aflat la originea atacului cibernetic, dar i-a lăudat pe autorii acestuia. Pirații cibernetici au publicat pe internet numeroase documente, e-mailuri, adrese și chiar numerele de securitate sociale ale celor 47.000 de angajați ai studioului hollywoodian. Acesta a fost cel mai important atac informatic comis vreodată asupra unei companii majore.

În același timp, doi foști angajați au depus în justiție o plângere contra SPE: „Sony nu a reușit să securizeze, nici să își protejeze sistemele informatice, serverele și bazele sale de date, fapt care a dus la publicarea numelor reclamanților și a datelor personale ale altor angajați” care s-au asociat apoi la această plângere colectivă, depusă la Tribunalul din Los Angeles, au precizat avocații reclamanților.

„Actualii și foștii angajați ai studiourilor Sony trăiesc acum un veritabil coșmar care seamănă mai degrabă desprins dintr-un thriller decât din viața reală”, au subliniat avocații reclamanților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului