America nu își va redeschide frontierele! Joe Biden îl contrazice pe Donald Trump

America nu își va redeschide frontierele! Joe Biden îl contrazice pe Donald Trump
America nu își va redeschide frontierele! Joe Biden îl contrazice pe Donald Trump / Sursa FOTO: https://cdn10.picryl.com Adam DuBrowa/FEMA
Publicat: 19/01/2021, 09:22

În pofida anunțului făcut de Donald Trump, America nu își va redeschide frontierele pentru cetățenii europeni din spațiul Schengen sau pentru britanici, irlandezi ori brazilieni. Viitorul lider la de la Casa Albă, Joe Biden, susține că nu este momentul să se ia o asemenea decizie.

Donald Trump afirmase luni, 18 ianuarie, că frontierele se vor redeschide pe 26 ianuarie, însă a fost imediat contrazis de purtătoarea de cuvânt a viitorului preşedinte.

Joe Biden ține închise frontierele Americii

„Nu este momentul să ridicăm restricţiile privind deplasările internaţionale. La recomandarea echipei noastre medicale, viitoarea administraţie nu intenţionează să ridice aceste restricţii la 26 ianuarie. De altfel, avem în vedere înăsprirea măsurilor de sănătate publică aplicate călătoriilor internaţionale pentru a lupta mai mult împotriva răspândirii Covid-19”, a anunțat pe contul de Twitter noul purtător de cuvânt al președintelui democrat, Jen Psaki. Mesajul ei a fost scrise la doar câteva minute după anunţul făcut de Trump.

Pentru a încetini răspândirea pandemiei, Donald Trump a închis frontierele SUA pentru 26 ţări din spaţiul Schengen la 11 martie 2019, apoi pentru Regatul Unit şi Irlanda la 14 martie, iar pentru Brazilia la 24 mai.

Acesta este un nou episod dintr-o tranziţie fără precedent în istoria recentă a Statelor Unite, preşedintele în exerciţiu Donald Trump intenţionând să îşi limiteze la minimum contactul cu echipa lui Joe Biden. De altfel, miercuri, Donald Trump prevede să părăsească Washingtonul înainte de ceremonia de învestire a succesorului său.