Dorința lui Donald Trump: Să plece din Washington ca președinte cu aeronava prezidențială

Dorința lui Donald Trump: Să plece din Washington ca președinte cu aeronava prezidențială
Dorința lui Donald Trump: Să plece din Washington ca președinte cu aeronava prezidențială Sursă foto: Shuttertock
Publicat: 16/01/2021, 10:12

Preşedintele Donald Trump va părăsi Washingtonul în dimineața zilei de miercuri, cu doar câteva ore înaintea ca Joe Biden să-și preia oficial mandatul. Acesta nu va fi prezent la ceremonia de învestire a noului președinte.

Donald Trump va părăsi Washingtonul  în calitate de președinte

Donald Trump nu vrea să părăsească Washingtonul în calitate de fost preşedinte, așa că va pleca spre club Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, miercuri dimineață., acolo unde se va instala. Astfel, el va putea pleca cu elicopterul din grădina Casei Albe și va decola spre Florida de la baza militară Andrews, Maryland, pentru ultimul său zbor la bordul Air Force One, aeronava prezidențială, scrie AFP, citat de Agerpres.

Trump nu participă la învestirea lui Biden

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri, printr-un mesaj pe Twitter, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său, Joe Biden (Joseph Biden), dar precizează că va permite transferul ordonat al puterii.

Boris Johnson îl acuză pe Donald Trump că a instigat la atacarea Capitoliului

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a condamnat acțiunile lui Donald Trump de după pierderea alegerilor prezidențiale, dar și din noaptea de miercuri, când președintele american și-ar fi instigat susținătorii să atace clădirea Capitoliului în timp ce erau validate rezultatele scrutinului, relatează Digi 24, care citează BBC.

Consider că a fost complet greșit faptul că a încurajat oamenii să atace clădirea Capitoliului și faptul că a pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere. Consider că lucrurile pe care președintele Trump le-a spus sunt complet greșite și condamn fără nicio rezervă încurajarea oamenilor să se comporte într-o manieră atât de dizgrațioasă”, a declarat Johnson care a salutat confirmarea lui Joe Biden și a concluzionat spunând că „democrația a învins”.