Angajații Pentagonului, „TERORIȘTI” în Iran / Parlamentarii iranieni au acționat în regim de urgență, după asasinarea lui Qassem Soleimani

Angajații Pentagonului, „TERORIȘTI în Iran / Parlamentarii iranieni au acționat în regim de urgență, după asasinarea lui Qassem Soleimani
Publicat: 07/01/2020, 10:50

Qassem Soleimani, șeful trupelor de elită Quds, a fost ucis vinerea trecută de o dronă americană, în apropiere de Aeroportul Internațional din Bagdad.

În Iran, toate forțele americane și angajații Pentagon, dar și organizațiile afiliate, agenții și comandanții, precum și cei care au ordonat „martiriul” lui Soleimani vor fi considerați „teroriști”, scrie Daily Mail.

Legiuitorii iranieni au scandat „Moarte Americii!”, în timp ce votau noua legislație. Mai mult, bugetul forțelor Quds a fost suplimentat cu 200 milioane de dolari.

La rândul lor, parlamentarii irakieni au cerut expulzarea tuturor trupelor americane din Irak, un demers care ar putea permite revenirea grupării ISIS.

Totodată, Germania a anunțat marți că va retrage o parte din trupele detașate în Irak, care sprijină coaliția anti-Stat Islamic.

Luni, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Iranul să evite „noi violențe și provocări”. UE, ai cărei miniștrii de externe vor avea vineri întâlniri de urgență în contextul crizei irano-americane, a precizat că atât Iran, cât și Irak trebuie să „adopte calea rațiunii și să nu escaladeze conflictul”.

Arabia Saudită – un aliat bogat în petrol al SUA – vulnerabil în fața loviturilor Iranului – a făcut apel la calm, după escaladarea „foarte periculoasă” a conflictului generat de moartea lui Soleimani.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase