Anunțul Air France pentru pasagerii care au bilete în perioada 15 – 22 septembrie

Anunțul Air France pentru pasagerii care au bilete în perioada 15 - 22 septembrie
Publicat: 14/09/2014, 14:06

„Ca urmare a confirmării acțiunii de grevă întreprinsă de aproximativ 60% dintre piloții francezi în perioada 15 – 22 Septembrie 2014, Air France România a luat măsuri excepționale la nivel local pentru a diminua disconfortul creat pasagerilor. Astfel, începând de săptămâna trecută toți pasagerii cu zboruri în perioada 15 – 22 Septembrie 2014 au fost informați despre eventualitatea acestei greve și au primit informații despre cum își pot modifica data de zbor pentru a fi cât mai puțin afectați de această situație”, a anunțat printr-un comunicat Air France România.

Pentru a evita orice întârzieri pe aeroport sau situații neplăcute, Air France sfătuiește pasagerii, ca în perioada menționată, fie să își amâne călătoria, fie să își schimbe biletul gratuit.

Totodată, call center-ul Air France România, deschis în mod normal de luni până vineri între orele 09:00 – 17:00, și-a extins activitatea și în ziua de duminică, 14 Septembrie, între orele 09:00 – 17:00.

„Toți pasagerii cu zboruri în perioada 15 – 22 Septembrie sunt rugați fie să contacteze call center-ul Air France, la numărul de telefon 021 206 92 00 pentru a primi informații despre zborul lor fie să acceseze rezervarea lor prin website-ul companiei, www.airfrance.ro”, precizează compania.

Air France a anunțat sâmbătă că șase zboruri din zece ale companiei aeriene vor fi anulate luni, din cauza unei greve a piloților care se opun condițiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului.

O grevă de o săptămână ar fi cea mai importantă organizată din 1998 de către piloții Air France.

CEO-ul Air France, Frédéric Gagey, care cifrează de la „10 până la 15 milioane” de euro pe zi costul acestei greve, a declarat sâmbătă că discuțiile cu sindicatele vor continua în vederea găsirii unei soluții în acest conflict.

Cele trei sindicate, care se opun condițiilor de dezvoltare a companiei low-cost a grupului, Transavia, au intrat de mai multe săptămâni în conflict cu conducerea. Sindicatele s-au arătat pesimiste, sâmbătă, în legătură cu posibilitatea unei ieșiri din criză.

Ana Maria Petcana, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase