Armata rusă are toată Siria la discreția ei. Acord exploziv făcut public abia acum

Redactor:
Mihai Draghici
Armata rusă are toată Siria la discreția ei. Acord exploziv făcut public abia acum
Administrația de la Kremlin și regimul Bashar al-Assad au semnat în secret un acord prin care armata rusă poate desfășura orice operațiuni militare pe teritoriul Siriei, în scopul apărării intereselor comune, informează The Washington Post.

Acordul de șapte pagini, semnat în secret pe 26 august 2015, oferă Rusiei posibilitatea de a avea prezență militară nestingherită pe teritoriul Siriei.

Documentul, ținut secret până acum, a fost publicat pe site-ul Guvernului Rusiei joi seară.

„Acordul are rolul de a apăra suveranitatea, integritatea teritorială și securitatea Federației Ruse și a Republicii Arabe Siriene”, precizează documentul bilateral.

„Documentul este valabil pe termen nelimitat”, a transmis Guvernul Rusiei. Personalul militar rus și echipamentele pot intra în Siria oricând doresc, fără a fi supuse verificărilor, notează The Washington Post.

În virtutea acestui document, Rusia a trimis avioane militare și personal la baza aeriană Hmeimim, situată în regiunea siriană Latakia. Aviația militară rusă efectuează din septembrie 2015 raiduri aeriene pe teritoriul Siriei, pentru ajutarea Administrației Bashar al-Assad.

Tags:
Inchide