Atac armat într-un centru de copii: Cel puțin 34 de oameni au murit / Unde a avut loc masacrul și cine este principalul suspect

Atac armat într-un centru de copii: Cel puțin 34 de oameni au murit / Unde a avut loc masacrul și cine este principalul suspect
Publicat: 06/10/2022, 13:02
Actualizat: 06/10/2022, 13:03

Cel puțin 34 de persoane au fost ucise, joi, într-o atac armat în masă, într-un centru de zi pentru copii dintr-o provincie de nord-est a Thailandei.

Printre victime se numără atât copii, cât și adulți, a declarat poliția într-un comunicat, adăugând că bărbatul înarmat era un fost ofițer de poliție și individul este căutat la această oră.

Premierul a alertat toate agențiile să ia măsuri și să prindă suspectul, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de Reuters.

Între victime, o femeie însărcinată în 8 luni

Inițial, bărbatul a împușcat patru sau cinci angajați ai centrului, inclusiv o profesoară care era însărcinată în opt luni, au spus oficialii poliției din Thailanda.

„La început oamenii au crezut că sunt focuri de artificii”, a adăugat sursa citată de NDTV.

În videoclipurile postate pe rețelele de socializare apar folii care acoperă ceea ce par a fi cadavrele unor copii care zac în bălți de sânge, în centrul orașului Uthai Sawan, din provincia situată în nord-estul țării Nong Bua Lamphu.

În 2020, în urma unui alt atac armat, 29 de oameni au murit

Numărul persoanelor care dețin arme în Thailanda este ridicat în comparație cu alte țări din regiune, dar cifrele oficiale nu includ un număr mare de arme ilegale, multe dintre acestea fiind aduse peste granițe de-a lungul anilor din țările vecine.

Împușcăturile în masă sunt rare, dar în 2020, un soldat supărat din cauza unei tranzacții eșuate cu proprietăți, a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57 într-un atac care s-a extins în patru locații.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase