Atac armat în Germania. Șase persoane au fost ucise/ MAE: Nu sunt români printre victime

Atac armat în Germania. Șase persoane au fost ucise/ MAE: Nu sunt români printre victime
Publicat: 24/01/2020, 19:57

Incidentul armat a avut loc în orășelul Rot am See, situat la aproximativ 100 de kilometri de Nürnberg.

Un individ a deschis focul, omorând mai multe persoane și rănind altele. Conform agenției DPA, cel puțin șase persoane au fost ucise.

Autorul atacului a fost imobilizat și arestat, au declarat surse citate de publicația Bild.

„Amplă operațiune de securitate în Rot am See, unde a avut loc un incident armat. Mai multe persoane au fost ucise, probabil că sunt și morți într-o clădire. Suspectul a fost arestat”, a comunicat Poliția regională.

Autoritățile au instituit un perimetru de securitate și încearcă să afle motivul atacului.

MAE anunță că nu există români printre victimele atacului armat din Germania

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că nu există români printre victimele atacului armat care a avut loc, vineri după-amiază, într-un orășel situat în centrul Germaniei. Instituția mai precizează că nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Stuttgart, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la incidentul produs la data de 24 ianuarie 2020 în orașul Rot am See, Republica Federală Germania și eventuala existență a unor cetățeni români printre persoanele afectate. Autoritățile locale au confirmat faptul că nu există cetățeni români printre persoanele afectate”, au transmis reprezentanții MAE, vineri, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, reprezentanții ministerului au adăugat că la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.