Atac armat în Texas | O supraviețuitoare de 11 ani s-a acoperit cu sângele unui coleg mort pentru a scăpa de atacator

Atac armat în Texas | O supraviețuitoare de 11 ani s-a acoperit cu sângele unui coleg mort pentru a scăpa de atacator
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/05/2022, 12:03
Actualizat: 28/05/2022, 12:04

O copilă supraviețuioare a atacului armat de la o școală din Texas, Statele Unite ale Americii, a dezvolut la CNN circumstanțele dramei prin care a trecut, după moarte a 21 de persoane.

O elevă de 11 ani, supravieţuitoare a masacrului îngrozitor, de marți, de la şcoala din Uvalde, Texas, a povestit că s-a acoperit cu sânge şi s-a prefăcut că este moartă pentru a-l induce în eroare și a scăpa de atacatorul care i-a ucis colegii şi profesorii.

Filmul atacului

Într-o declarație-mărturie pentru CNN, nefilmată şi fără citare directă, Miah Cerrillo a explicat că a folosit telefonul mobil al unui profesor decedat pentru a suna polițiștii şi pentru a le cere să intervină împotriva adolescentului de 18 ani, care a masacrat 19 copii şi doi profesori. Aceasta este prima mărturie cunoscută a unui supravieţuitor al acestui atac cu armă, relatează lefigaro.fr

În acea dimineaţă, ea şi colegii ei se uitau la desenul animat „Lilo şi Stitch” când cele două profesoare, Eva Mireles şi Irma Garcia, au aflat că în şcoală era un atacator. Una dintre ele, povestește copila, a încercat să închidă uşa clasei, dar atacatorul, Salvador Ramos, era deja acolo. Totul s-a întâmplat foarte repede, a spus ea, el s-a uitat la profesoară, i-a spus „noapte bună” şi apoi a împuşcat-o, după carea împușcat-o pe colega ei, apoi câțiva elevi. Miah a fost rănită la umăr şi la cap de schije. Apoi, continuă eleva, atacatorul a deschis o uşă care ducea la o a doua clasă. A auzit împuşcături, ţipete. Salvador Ramos a pus muzică pe difuzor – muzică tristă, potrivit fetiţei.

Mama criminalului din Texas  a susținut ulteterior că fiul ei – tânărul de 18 ani care a ucis cu sânge rece 19 copii și doi profesori – nu a fost o persoană violentă, ci „un singuratic”. Adriana Reyes a spus că a fost „surprinsă” că Salvador Ramos a deschis focul în școala americană.

Cu telefonul unei profesoarei moarte, fetiţa şi un prieten roagă poliţia să intervină: „Veniţi, vă rugăm… avem o problemă”. Înspăimântat, împreună cu alţi câţiva elevi supravieţuitori, că atacatorul ar putea să se întoarcă, ea spune că şi-a înmuiat mâinile în sângele unui coleg, al cărui cadavru era lângă ea, pentru a-l unge peste tot şi a se preface moartă.

Fata a crezut atunci că poliţia încă nu a ajuns la faţa locului. Mai târziu, îşi aminteşte ea la postul american, a auzit poliţia sosind. Miah a continuat, în lacrimi, spunând că nu poate înţelege de ce poliţia nu a venit să-i salveze. Ea a spus pentru CNN că este prea speriată pentru a vorbi în faţa camerei, dar a vrut ca oamenii să ştie ce s-a întâmplat în acea clasă. De atunci a început să îi cadă smocuri de păr din cap, iar părinţii ei au lansat o licitaţie online pentru a strânge bani pentru îngrijirea medicală şi psihologică, potrivit lefigaro.fr.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult