Atac armat la Berlin, soldat cu un mort și patru răniți. Autorul a reușit să fugă

Atac armat la Berlin, soldat cu un mort și patru răniți. Autorul a reușit să fugă
Publicat: 15/02/2020, 10:51
Actualizat: 15/02/2020, 13:12

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte patru au fost rănite într-un incident armat produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în oraşul german Berlin, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de site-ul TagesSpiegel.de.

Actualizare 13:09. Procurorii din Berlin au transmis, pe Twitter, că lucrează, împreună cu poliția, pentru a identifica în cel mai scurt timp autorii, deocamdată necunoscuți, ai atacului și condițiile în care s-a produs. Cei patru răniți sunt bărbați, au anunțat procurorii.

Incidentul armat a avut loc vineri seara în faţa complexului polivalent „Tempodrom”, situat în zona Kreuzberg din Berlin. Un individ a deschis focul spre mai multe persoane. Potrivit autorităţilor, o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite, una fiind în stare gravă.

Autorul atacului armat a reuşit să fugă şi este căutat activ de autorităţi.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului.

Potrivit unor surse din cadrul comisiei de anchetă citate de site-ul T-online.de, autorităţile nu exclud posibilitatea ca atacul să fi fost comis de mai multe persoane.

„Pentru moment, nu avem informaţii asupra motivului atacului”, a declarat sâmbătă dimineaţă un reprezentant al Poliţiei din Berlin. Imediat după atac, în zonă au fost mobilizaţi aproximativ 200 de agenţi de poliţie.

În clădirea Tempodrom era programat un comedy show turcesc, dar, potrivit presei germane, nu este clar dacă incidentul are legătură cu asta. Participanții la spectacol au fost scoși de polițiști pe ușile din lateral și din spate.

foto: Captură