Atac cu o substanță necunoscută asupra biroului din Novosibirsk al lui Alexei Navalnîi. Trei voluntari au fost spitalizați: ”Suferă de amețeli, au convulsii și nu pot respira”

Atac cu o substanță necunoscută asupra biroului din Novosibirsk al lui Alexei Navalnîi. Trei voluntari au fost spitalizați: ”Suferă de amețeli, au convulsii și nu pot respira”
Atac cu o substanță necunoscută asupra biroului din Novosibirsk al lui Alexei Navalnîi. Trei voluntari au fost spitalizați: ”Suferă de amețeli, au convulsii și nu pot respira” | Sursa foto - Coalition Novosibirsk 2020

Criza ”Alexei Navalnîi” primește o nouă filă după ce biroul din Novosibirsk al opozantului rus – aflat în spital după ce a fost otrăvit cu Noviciok – a fost atacat cu o substanță încă neidentificată.

Atacul a avut loc ieri – 8 septembrie -,  chiar în biroul Coaliției Novosibirsk 2020, care este și sediul echipei locale al lui Alexei Navalnîi. Potrivit informațiilor furnizate de CNN, doi bărbați mascați au ajuns la intrarea în sediu și, în timp ce unul dintre ei a ținut ușa, celălalt a aruncat în interior o sticlă care conținea un lichid galben.

„Unul ținea ușa, celălalt a aruncat, în timp ce înjura, o sticlă care conținea un lichid galben cu un miros chimic caustic”, a declarat Olga Guseva, una dintre voluntarele aflate în sediu. În momentul atacului, în sediul Coaliției Novosibirsk 2020 se aflau aproximativ 50 de persoane. Acestea participau la un ”curs despre supervizarea alegerilor” care urmează să aibă loc în luna noiembrie. Voluntarii și angajații au fost nevoiți să părăsească încăperea din cauza mirosului pe care l-au caracterizat drept ”de nesuportat”. Trei dintre voluntari s-au simțit rău, în urma atacului, fiind nevoie de intervenția medicilor. Ulterior, cei trei au fost spitalizați.

„Voluntarii se simt rău și suferă de amețeli, au convulsii și nu pot respira”, a mai declarat, pentru CNN, Olga Guseva.

”M-a luat o durere de cap, am simțit slăbiciune și o senzație de vomă”

Un alt voluntar aflat la fața locului – Artem Yaoumbaev – a povestit că a văzut un bărbat care avea capul cu o glugă și o mască pe față aruncând o sticlă care s-a spart în mijlocul celor prezenți în sediu, răspândind misteriosul lichidul galben.

A simțit, imediat, o durere de cap, apoi au apărut ”amețeli severe”, iar voluntarul a început să vomite. Ulterior, bărbatul a leșinat și i s-a spus că a avut convulsii în timp ce era inconștient.

”Era un miros foarte, foarte urât. Chiar îți țineai respirația pentru că se simțea destul de puternic, ți se face rău de la el. Chiar de la început m-a luat o durere de cap, am simțit slăbiciune și o senzație de vomă. Apoi, când a devenit mai rău, au început să mă ia amețeli severe și am început să vomit. Aparent am leșinat. Mi s-a spus că am avut convulsii în timp ce eram inconștient. Când am ajuns la spital, mă simțeam ca și cum fața mi se scurgea, ca atunci când dentistul îți face o anestezie și nu îți poți simți obrajii. Am avut senzația asta pe toată fața: pleoape, obraji, buze”, a spus Yaoumbaev.

Reprezentanții poliției au declarat că – deocamdată – a fost deschisă o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs atacaul – însă pot face comentarii despre incident fiindcă nu există ”informații suplimentare”.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?