Adepții lui Navalnîi, vânați și în Siberia! Opoziția rusă îl acuză pe Putin că a declanșat operațiunea de exterminare a rivalilor politici!

Adepții lui Navalnîi, vânați și în Siberia! Opoziția rusă îl acuză pe Putin că a declanșat operațiunea de exterminare a rivalilor politici!
Adepții lui Navalnîi, vânați și în Siberia! Opoziția rusă îl acuză pe Putin că a declanșat operațiunea de exterminare a rivalilor politici! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 08/09/2020, 19:29

Un nou incident petrecut în Rusia aduce în față situația adepților lui Aleksei Navalnîi, dizidentul despre care se crede că a fost victima unei tentative de otrăvire cu noviciok. De data aceasta, sunt vânați cei rămași în țară, opozanții lui Putin care militează împotriva regimului de la Moscova.

Marți, 8 septembrie, câțiva membri ai Opoziţiei au declarat că au fost atacaţi de un necunoscut care a aruncat în birourile lor din Siberia o sticlă cu un „compus chimic”. Două persoane au fost transferate la spital pentru a fi examinate.

Potrivit Olgăi Guseva, militantă a Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK), condus de Aleksei Navalnîi, atacul s-a produs la sediul coaliţiei „Novosibirsk 2020”, în oraşul siberian cu acelaşi nume. Această formaţiune politică face campanie împotriva partidului la putere pentru alegerile regionale din 13 septembrie.

„Sediul Coaliţiei Novosibirsk 2020 tocmai a fost atacat: un necunoscut s-a precipitat în birou şi a spart o sticlă plină cu un compus chimic necunoscut. În birou se desfăşura o conferinţă la care participau circa 50 de persoane”, a scris Olga Guseva pe Twitter.

Potrivit tinerei, sediul a fost cuprins de un „miros foarte picant, insuportabil”.

„Otrăviți” cu un produs antiseptic utilizat în medicina veterinară

Directorul FBK, Ivan Jdanov, a precizat la rândul său pe Twitter că două persoane au fost transportate la spital pentru a fi examinate. El a publicat imagini filmate de camerele pentru supraveghere care arătau un bărbat ce purta o haină cu glugă şi mască chirurgicală intrând în sediu, după care a aruncat o sticlă în interior şi a fugit.

Potrivit media de opoziţie MBKh, poliţia sosită la faţa locului a stabilit că substanţa în chestiune este un produs antiseptic utilizat în medicina veterinară, care degajă „un puternic miros dezagreabil”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase