ATAC SÂNGEROS în Germania. Un iranian a rănit CU UN CUȚIT 14 pasageri ai unui autobuz din Lubeck. Atacatorul a fost REȚINUT

Redactor:
Mihai Draghici
Cel puțin 14 răniți, după ce un individ a atacat cu un cuțit pasagerii unui autobuz din Lubeck, Germania. Vezi ultimele imagini de la locul agresiunii

19:50 12 persoane au fost spitalizate în urma atacului din autobuz, informează Poliția locală, dintre care 3 sunt în stare gravă. Până în acest moment, nu se cunoaște motivația atacului. Agresorul este un bărbat de 34 de ani, născut în Iran, dar cu cetățenie germană. „Deocamdată, nu au fost găsite indicii privind radicalizarea autorului atacului”, a declarat procurorul regional, Ulla Hingst. 

19:00 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, în urma unei solicitări Mediafax, că printre victimele atacului din orășelul Lübeck nu se află cetățeni români.

Potrivit surselor citate de site-ul LübeckerOnline, douăsprezece persoane sunt rănite ușor, iar două sunt în stare gravă.

Autorul atacului, un bărbat de peste 30 de ani care susține că este din Iran, a fost reținut.

Poliția germană a confirmat incidentul. „În Lübeck are loc o operațiune de amploare. Încercăm să aflăm motivul atacului”, a comunicat Poliția regională.

Printre persoanele rănite se numără și șoferul autobuzului de transport în comun. Incidentul a avut loc în zona Kücknitz din orășelul Lübeck, în apropierea unei stații de autobuz.

Din ce povestesc pasagerii autobuzului, primul atacat a fost un bărbat care se ridicase pentru a oferi locul său unei pensionare. El a fost lovit în piept cu un cuțit de agresor. În clipa următoare, a început masacrul. Individul lovea cu cuțitul în dreapta și în stânga călătorii îngroziți. Proporțiile carnagiului au fost reduse de prezența de spirit a șoferului, care a frânat brusc și a deschis ușile autobuzului, din care pasagerii au ieșit țipând îngroziți. Polițiștii au ajuns imediat la fața locului, alertați de apelurile la 112 și l-au imobilizat pe agresor, un iranian de aproximativ 30 de ani. 

Pentru moment atacul nu a fost asociat cu un act terorist, dar mai mulți pasageri l-au văzut pe agresor aruncând în autobuz un rucsac care fumega și este cercetat de specialiștii chemați de echipele de intervenție.

„Atac grav cu un cuțit în Germania, în orașul nordic Lubeck. Informațiile inițiale arată că o persoană a fost ucisă și cel puțin șase rănite,” scrie Cindy Saine pe Twitter.

O altă imagine publicată pe twitter arată intervenția paramedicilor. 

Poliția din Lubeck a semnalat incidentul pe contul de Twitter:

foto: ln-online.de

 

Inchide