Atac sângeros lângă sediul Poliției din Ierusalim. Agresorul a fost împușcat de forțele de ordine (VIDEO)

Atac sângeros lângă sediul Poliției din Ierusalim. Agresorul a fost împușcat de forțele de ordine (VIDEO)
Atac sângeros lângă sediul Poliției din Ierusalim. Agresorul a fost împușcat de forțele de ordine (VIDEO) / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 24/05/2021, 15:50

Un civil și un soldat israelian au fost înjunghiați, luni, într-un atac sângeros produs în apropiere de sediul poliției din Ierusalim.

„În jurul orei 1:30 după-masă, un atacator a venit la stația de metrou ușor, a scos un cuțit și a rănit doi oameni din apropiere. Oamenii legii aflați la fața locului l-au neutralizat pe atacator”, informează autoritățile israeliene.

Publicația Times of Israel nu precizează ce s-a întâmplat cu atacatorul împușcat, dar, ulterior, forțele de ordine au ridicat un trup neînsuflețit de la locul incidentului violent.

Autoritățile condamnă „actul terorist”

Autoritățile au declarat că este vorba de un „act terorist”.

Soldatul și civilul israelian, tineri de aproximativ 20 de ani, au suferit răni moderate și au fost transportați la un centru medical.

Stația de metrou ușor unde s-au produs agresiunile este situată pe strada Haim Bar-Lev, aproape de sediul național al poliției israeliene.

În ultimii ani, zona a fost scena mai multor atacuri teroriste sângeroase.

Atacul terorist survine la patru zile de la acordul de încheiere a focului între Israel și Hamas din Gaza, după 11 zile de conflict armat, în care au murit 250 de palestinieni și 12 israelieni.

Războiul de 11 zile din Gaza a fost precedat de mai multe săptămâni de violențe, între palestieni și israelieni în Ierusalimul de Est, transmite sursa citată.

Ciocniri violente pe Esplanada Moscheilor. Lupte între israelieni și palestinieni în Ierusalimul de Est

Noi ciocniri violente au avut loc vineri, 21 mai, între palestinieni şi poliţiştii israelieni pe Esplanada Moscheilor, în Ierusalimul de Est. La scurt timp după ce s-a ajuns la un acord în privința încetării ostilităților în Fâșia Gaza, Moscheea lui Omar este din nou centrul unor lupte teribile.

În urmă cu două săptămâni, aici au avut loc adevărate bătălii, ce au dus la o intensificare a violenţelor în Israel şi în teritoriile palestiniene.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase