Atac terorist în Nigeria. Cel puţin 110 morți

Atac terorist în Nigeria. Cel puţin 110 morți
Foto: Profimedia
Publicat: 29/11/2020, 20:40
Actualizat: 29/11/2020, 20:40

Cel puţin 110 civili au fost ucişi într-un atac comis în nord-estul Nigeriei de grupul islamist Boko Haram, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

Atacul a avut loc sâmbătă după-amiază, în timpul scrutinului local din Nigeria, a anunţat duminică un oficial din cadrul Naţiunilor Unite.

„Pe 28 noiembrie, în cursul după-amiezii, indivizi înarmaţi au comis un atac brutal asupra persoanelor care lucrau într-o tabără din zona Koshebe. Cel puţin 110 civili au fost ucişi, iar numeroşi alţii au fost răniţi în atac”, a declarat Edward Kallon, coordonatorul Misiunii umanitare a Naţiunilor Unite din Nigeria.

Autorităţile nigeriene atribuie atacul grupului islamist Boko Haram, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic.

„Fără niciun dubiu, atacul este opera grupului Boko Haram, activ în regiune şi care atacă agricultori”, a declarat Babakura Kolo, reprezentantul unui grup proguvernamental de autoapărare.

Șoferul care a lovit cu mașina un polițist, lăsat liber de procurori. Europol iese la atac: “Este beizadeaua unei persoane din Secretariatul Guvernului!”

Șoferul care a lovit cu mașina un polițist în zona Gării de Nord din Capitală, a fost lăsat liber de procurori. Sindicatul Europol acuză presiuni de la nivel înalt, susținând că autorul “este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”.

Totul a început după ce poliţistul i-a spus şoferului să se pună în mişcare, deoarece staţiona neregulamentar “pe avarii”. Bărbatul nu a suportat critica și l-a lovit cu mașina pe omul legii. A ajuns în custodia poliției, dar, ulterior, a fost lăsat liber de procurori, iar Sindicatul Europol are informații că se dorește mușamalizarea cazului.

Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituţiei nu îi pasă”, a transmis sindicatul poliţiştilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase