Atacatorul de la Nisa, radicalizat de un algerian. El nu era un om religios

Atacatorul de la Nisa, radicalizat de un algerian. El nu era un om religios
Publicat: 18/07/2016, 17:55
Actualizat: 02/11/2016, 10:11

Oficiali francezi nu au putut confirma că atacatorul Mohamed Lahouaiyej Bouhlel ar fi fost recrutat de algerian, spunând că ancheta este în curs de desfășurare.

Sâmbătă, rețeaua Stat Islamic a transmis un mesaj prin care saluta atentatul de la Nisa, precizând că a fost comis de „un soldat” al organizației fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia.

Unchiul atacatorului, Sadok Bouhlel, a declarat pentru The Associated Press că având în vedere problemele familiei – el a fost îndepărtat de soția sa și de cei trei copii-, algerianul „a găsit în Mohamed o pradă ușoară pentru recrutare”.

Prietenii și familia au spus că acesta nu era în trecut un musulman care să respecte tradiția. Cazeneuve a declarat luni pentru postul de radio RTL că este posibil ca șoferul camionului să fi fost motivat de mesaje ale Stat Islamic, și că nu s-a coordonat neapărat cu o rețea mai extinsă.

„Mohamed nu se ruga, nu mergea la moschee și mânca carne de porc”, a spus Sadok Bouhlel, care a fost profesor în orașul tunisian Msaken. Acesta a sspus că a aflat despre recrutorul algerian de la rudele care locuiesc la Nisa.

Sadok a mai spus că nu vrea ca nepotul său să fie înmormântat în Msaken. „A făcut peste 80 de familii să sufere și a pătat reputația orașului nostru și a țării noastre”, a spus acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase