Atacatorul de la Strasbourg, NEUTRALIZAT de Poliție. A ucis 3 oameni și a rănit 11 în Târgul de Crăciun

Atacatorul de la Strasbourg, NEUTRALIZAT de Poliție. A ucis 3 oameni și a rănit 11 în Târgul de Crăciun
Atacatorul din Strasbourg a fost împușcat mortal de polițiști. A ucis 3 oameni și a rănit 11 în Târgul de Crăciun. Vezi imagini de la incidentul de natură teroristă din Piața Kleber

Cherif Chekatt (29 de ani) a fost împușcat mortal de Poliție în noaptea de joi spre vineri, în cartierul Neudorf din Strasbourg. O patrulă de trei polițiști a observat pe stradă un individ cu semnalmentele lui Chekatt. Dându-și seama că a fost descoperit, suspectul a scos un pistol și a început să tragă asupra lor.

„Polițiștii au ripostat și l-au neutralizat pe agresor, anunță ministrul francez de Interne Christophe Castaner.

Peste 700 de polițiști fuseseră mobilizați pe străzile din estul Franței pentru prinderea lui Cherif Chekatt, suspectat că a deschis focul marți seara, într-un târg de Crăciun din Piața Kleber din Strasbourg. Trei oameni au fost uciși, iar 11 au fost răniți, dar atacatorul a reușit să fugă, după un schimb de focuri cu polițiștii. Autoritățile franceze îl monitorizau de mai multă vreme pe tânărul de 29 de ani, care fusese deja condamnat de 27 de ori, încă de la vârsta de 13 ani, pentru diverse agresiuni și jafuri în Franța, Elveția și Germania și îl suspectau de intenții teroriste.

Ca de fiecare dată după astfel de incidente, gruparea teroristă autointitulată Statul Islamic îl revendică pe atacatorul din Strasbourg drept, „unul dintre soldații săi”, potrivit site-ului agenției de știri Amaq, citat de Reuters.

Fără a prezenta vreo dovadă, Daesh a informat că atacatorul „a fost un soldat al Statului Islamic și a efectuat operațiunea ca răspuns la solicitările adresate cetățenilor țărilor din coaliție” care luptă împotriva grupăriii militare în Siria și Irak.

Guvernul de la Paris nu a ezitat să dea vina pe protestele Vestelor Galbene din ultimele săptămâni, care au obosit forțele de ordine și le-au slăbit vigilența în prevenirea atentatelor teroriste. Joi, înainte ca atacatorul să fie ucis, purtătorul de cuvânt al executivului făcuse un apel la susținătorii mișcărilor de protest să nu iasă în stradă sâmbăta aceasta, pentru a nu mări șansele agresorului de a dispărea definitiv. Serviciile de securitate franceze, care au dezvăluit că Cherif Chekatt ar fi strigat „Allahu akbar!” înainte de a deschide focul în piața din Strasbourg, îl monitorizau, bănuindu-l de tendințe de radicalizare.

 

Inchide