Atacul terorist de la Manchester, temă de campanie electorală în Marea Britanie. Popularitatea conservatorilor, în cădere liberă

Atacul terorist de la Manchester, temă de campanie electorală în Marea Britanie. Popularitatea conservatorilor, în cădere liberă
Publicat: 26/05/2017, 23:53

„O înțelegere informată a cauzelor terorismului este o parte esențială a reacției eficiente pentru protejarea cetățenilor noștri, printr-o abordare care să combată, nu să alimenteze terorismul. Mulți experți, inclusiv profesioniști ai serviciilor noastre de informații și serviciilor de securitate, au depistat asocieri între războaiele în care am fost implicați ori pe care le-am susținut în alte țări și terorismul de aici”, a declarat Jeremy Corbyn.

„Însă această evaluare nu reduce în niciun fel vina celor care ne-au atacat copiii. (…) Vina este a teroriștilor, dar, dacă vrem să ne protejăm cetățenii, trebuie să fim onești cu cei care ne amenință siguranța”, a adăugat liderul Partidului Laburist, citat de BBC News online.

„În mod clar, cauzele nu pot fi reduse doar la deciziile de politică externă”, a adăugat Corbyn, criticând și sistemul penitenciar, unde „subcultura violențelor” a influențat personalitățile tinerilor.

Jeremy Corbyn a subliniat că un guvern laburist ar pune la dispoziție resurse suficiente pentru depistarea militanților islamiști. De asemenea, el a subliniat că trupele britanice vor fi trimise „strict unde va fi nevoie” și unde „rezultatul va garanta pacea durabilă”.

Jeremy Corbyn a făcut aceste declarații la reluarea campaniei electorale, la câteva zile după atacul terorist islamist din Manchester, soldat cu 22 de morți și aproape 120 de răniți.

Un sondaj difuzat vineri de Institutul YouGov arată că avansul Partidului Conservator, condus de premierul Theresa May, este de doar 5%, comparativ cu 23% în urmă cu câteva săptămâni.

Partidul Conservator (centru-dreapta) este creditat cu 43% din intențiile de vot, în scădere puternică, Partidul Laburist (centru-stânga) este la nivelul de 38%, iar Partidul Liberal-Democrat (centru-stânga) ar urma să primească 10% din voturi. Formațiunea naționalistă Partidul Independenței Marii Britanii (UKIP), este creditat cu 4%.

Marea Britanie va organiza pe 8 iunie alegeri parlamentare anticipate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase