Autorul masacrului din Texas a amenințat cu violul mai multe utilizatoare ale unei rețele de socializare

Autorul masacrului din Texas a amenințat cu violul mai multe utilizatoare ale unei rețele de socializare
Publicat: 28/05/2022, 19:55
Actualizat: 28/05/2022, 19:58

Detalii înfiorătoare ies la iveală în legătură cu autorul atacului din Texas. În ziua masacrului Salvador Ramos i-a transmis pe o rețea de socializare un mesaj unei fete în care îî spunea că tocmai și-a împușcat bunica Celia și că urma să meargă ”să tragă într-o școală primară”.

La scurt timp individul şi-a dus la îndeplinire planul și a ucis 19 copii de la Robb Elementary din Uvalde, Texas, precum și două profesoare, înainte de a fi împușcat. Se pare însă că acestea nu au fost singurele ameninţări pe care tânărul le făcuse.

Salvador Ramos amenința femeile cu care vorbea pe aplicația de socializare Yubo că le va viola și a spus că va deschide focul în școli, cu doar câteva săptămâni înainte de masacru. Cele trei utilizatoare au spus că nu au luat în serios amenințările tânărului până nu au aflat amploarea tragediei, scrie Daily Mail.

Ramos a putut să-și mențină profilul activ pe platformă, în ciuda rapoartelor făcute echipelor de siguranță ale aplicației privind comportamentul său deranjant. CeCe, prietena sa din Germania, spune că individul a avertizat-o că va deschide focul în școala elementară Robb cu doar 15 minute înainte să comită atacul. Tot ei îi mărturisise că şi-a împuşcat bunica.

Tatăl atacatorului din Texas le cere scuze familiilor îndurerate

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, Salvador Ramos, a vorbit despre fiul său, tot Salvador, într-un interviu pentru Daily Beast. Acesta a spus că îi pare rău pentru ceea ce a făcut fiul său: ”Nu m-am așteptat niciodată ca fiul meu să facă așa ceva. Ar fi trebuit să mă omoare pe mine în schimb, în loc să facă așa ceva cuiva.”

Tatăl a declarat că nu a mai fost în viața fiului său în ultimul timp din cauza slujbei sale departe de Uvalde, dar și din cauza pandemiei, deoarece nu a vrut să-și expună propria mamă, care suferă de cancer, la virus. Restricțiile legate de COVID-19 au tensionat relația celor doi, fiul său refuzând să vorbească cu el, iar cei doi nu s-au mai văzut de atunci, a spus el.

În ciuda morților și a durerilor pe care le-a provocat fiul său, Ramos a susținut că tânărul era o persoană bună: ”Era o persoană tăcută, nu a deranjat pe nimeni. Oamenii îl deranjau pe el mereu”, a adăugat bărbatul. Acesta a specificat că fiul său a abandonat liceul pentru că a fost agresat din cauza hainelor pe care le purta. Prietenii și rudele au mai spus că Ramos a fost hărțuit pe tot parcursul școlii gimnaziale și liceului din cauza unui impediment de vorbire, și anume deoarece se bâlbâia, scrie observatornews.ro.