Avertisment DUR al Marii Britanii împotriva Iranului. „Vom face tot ce ne stă în putere pentru a opri dezvoltarea nucleară”

Avertisment DUR al Marii Britanii împotriva Iranului. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a opri dezvoltarea nucleară
Publicat: 07/11/2012, 13:05
Actualizat: 08/09/2019, 12:08

Aflat într-o vizită de trei zile în Golf, primul-ministru al Marii Britanii, David Cameron, a declarat că Regatul Unit va face „tot posibilul” pentru ca Iranul să nu folosească armele nucleare împotriva adversarilor săi regionali, scrie The Telegraph.

Vestea că Marea Britanie vrea să-și consolideze forța militară în această zonă, după retragerea trupelor din Afganistan, a venit în timpul vizitei de trei zile a premierului britanic, David Cameron, în regiunea Golfului. Vizita premierului britanic are drept scop convingerea liderilor de aici să cumpere 100 de avioane Typhoon, pe lângă cele 72 achiziționate de Arabia Saudită. Conform jurnaliștilor de la The Telegraph, primul-ministru a declarat că Marea Britanie ar face „tot posibilul” pentru a preveni folosirea armelor nucleare din partea Iranului. Surse guvernamentale britanice au declarat că planurile conform cărora Regatul Unit vrea să fie prezent militar mai puternic în Emiratele Arabe Unite fac parte dintr-o strategie de apărare a „unei rețele flexibile de aliați pentru a face față diverselor ameninințări”. Conform acelorași surse, Marea Britanie intenționează să trimită în această zonă 70 de militari și bărbați, aflați în prezent în Emiratele Arabe Unite, pentru a fi implicați în misiuni aeriene desfășurate între Marea Britanie și Afganistan.

Aceleași surse mai susțin că, „deocamdată, nu a fost luată nicio decizie definitivă, dar este normal să avem un aliat strategic în zonă. Este important să analizăm cu atenție rutele aeriene pe care le folosim. Marea Britanie a încercat să dezvolte o cooperare importantă cu Emiratele Arabe, ca aliat non-NATO. Până în prezent nu a fost luată nicio decizie cu privire la situația militarilor britanici trimiși în Afganistan, până în 2014, dacă situația din Iran se înrăutățeșete.

Cameron a criticat ONU

Premierul Cameron a emis, luni, unul dintre cele mai puternice avertismente ale sale cu privire la programul nuclear din Iran. El a declarat, în fața a 200 de studenți de la o universitate din Abu Dhabi, că dezvoltarea Iranului din punctul de vedere al dotării cu arme nucleare nu este periculoasă doar „pentru lumea noastră”, dar poate duce la declanșarea unei înarmări nucleare a întregii regiuni.

Premierul britanic a mai spus că „trebuie să facem tot ce ne stă în putere” pentru a opri dezvoltarea armamentului nuclear în această zonă de conflict. „În cazul în care Iranul este angajat în încercarea de a obține o armă nucleară, așa cum cred că este, este o amenințare în sine”. Un al doilea motiv, spune Cameron, este că înarmarea nucleară a întregii regiuni ar duce la un consum mare de resurse și energie, care va face ca „Orientul Mijlociu să fie o zonă și mai periculoasă, o parte mult mai instabilă a lumii”.

Cameron a criticat ONU pentru incapacitatea de a gestiona modul în care statele membre au gestionat situația din Siria, unde zeci de mii de civili au fost uciși în război. „Îmi fac griji că, atunci când cărțile de istorie sunt deja scrise, oamenii vor privi înapoi și vor spune: de ce nu am putut face mai mult când știam douăzeci, treizeci, patruzeci de mii de oameni își vor pierde viețile”, a mai spus premierul britanic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Imaginile în care Simona Mărgăian bruschează un jurnalist italian! Femeia este acuzată că a înșelat...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce animal nu are stomac?
×