Avertismentul dur al președintelui Gambiei pentru homosexualii din țara sa: „Niciun alb nu se poate opune”

Publicat: 13/05/2015, 13:35

Ultima sa amenințare a fost lansată în cadrul unei adunări, desfășurate în orașul Farafeni din Gambia. „Dacă ești homosexual în Gambia, o să-ți tai gâtul”, a declarat Jammeh. „Dacă ești bărbat și vrei să te căsătorești cu alt bărbat, în această țară, o să vă prindem, nimeni n-o să vă mai vadă și niciun alb nu se poate opune”.

Liderul gambian este cunoscut pentru atitudinea sa homofobă și deseori se confruntă cu criticile lumii occidentale. Anul trecut, UE a tăiat ajutorul pentru națiunea din Africa de Vest, din cauza faptului că Jammeh încalcă drepturile omului, prin legislația anti-gay dură, prin care homosexualii riscă închisoarea pe viață, dacă sunt prinși.

În 2008, Jammeh a declarat că va decapita toți homosexualii din țara sa. De asemenea, în 2013, a făcut o declarație bizară: „Homosexualitatea este anti-Dumnezeu, anti-omenire, anti-civilizație. Homosexualii nu sunt bineveniți în Gambia. Dacă te prindem, o să regreți că te-ai născut. Am bivoli din Africa de Sud și Brazilia, care nu s-au întâlnit niciodată. Suntem pregătiți să mâncăm iarbă, dar nu ne vom compromite în această chestiune. Acceptarea homosexualității este sinonimă cu acceptarea ritualurilor satanice. N-o să permitem prezența gay-ilor în țara noastră”, a amenințat Jammeh.

Excentricul Jammeh a susținut cândva că a găsit un leac pentru SIDA. De asemenea, este cunoscut faptul că liderul Gambiei se teme de „vrăji”. În decembrie 2014, Jammeh a supraviețuit unui puci la care au participat și câțiva cetăți originari din Gambia care trăiesc în SUA. Chiar Jammeh a venit la putere printr-o lovitură de stat, în 1994, scrie Washington Post.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase