AVORTUL într-un stat american ar putea fi pedepsit cu 99 de ani de ÎNCHISOARE

AVORTUL într-un stat american ar putea fi pedepsit cu 99 de ani de ÎNCHISOARE
Publicat: 06/04/2019, 17:03

Militanții pro-avort susțin că o astfel de lege echivalează cu o sentință la moarte pentru femei, relatează The Independent.

Totuși, există și o excepție de la lege: dacă sănătatea mamei este pusă în pericol sau dacă fătul are anomalii care nu-i permit supraviețuirea. Dacă sarcina este, însă, rezultatul unui viol sau incest, mama nu are voie să facă avort.

Avorturile sunt legale în Alabama din 1973, printr-o decizie a Curții Supreme a SUA,

Încurajați de numirea unor noi judecători la Curtea Supremă, mai mulți conservatori, opozanții avorturilor din mai multe state americane speră să reia lupta judiciară care să le permită să revizuiască decizia de legalizare a avorturilor.

Demersul vine după ce alte două state, Kentucky și Mississippi, au interzis avortul din momentul în care este depistată bătaia inimii fătului, adică din săptămâna a șasea de sarcină. Și alte state, printre care Georgia și Carolina de Sud, ar putea impune o legislație similară.

Textul legii care a fost propus Congresului local spune că legalizarea avorturilor este similară celor mai mari atrocități din istorie, inclusiv Holocaustul. Legea are peste 60 de susținători în rândul celor 105 membri ai Camerei Reprezentanților din Alabama.