Bacteria „mâncătoare de carne” atacă Florida. Bilanț teribil: 29 de cazuri și patru decese!

Bacteria „mâncătoare de carne” atacă Florida. Bilanț teribil: 29 de cazuri și patru decese!
Bacteria „mâncătoare de carne” atacă Florida. Bilanț teribil: 29 de cazuri și patru decese! / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/10/2022, 14:37
Actualizat: 19/10/2022, 14:38

Trecerea uraganului Ian lasă urme nedorite peste statul american Florida. De câteva zile, o bacterie „mâncătoare de carne” provoacă panică în rândul populației.

Bilanțul teribil este de patru decese și alte 29 de persoane internate în spital.

Bacteria se dezvoltă în apa contaminată după inundații

Nici bine nu au scăpat de furia uraganului Ian, că locuitorii din Florida trebuie acum să facă față și efectelor trecerii acestei furtuni peste statul lor, scrie BBC.

Tot mai multe persoane se îmbolnăvesc și ajung în stare gravă la spital din cauza unei bacterii care atacă organismul prin rănile deschise. Această bacterie a fost numită de presa din State „mâncătorul de carne” și se dezvoltă în apa contaminată în urma inundațiilor. Numai în regiunea Lee din statul Florida, poate cea mai afectată de uraganul Ian, s-au înregistrate 29 de îmbolnăviri și patru decese din cauza bacteriei care devorează carnea de pe oamenii. Cu excepție a două dintre ele, toate celelalte cazuri au apărut după furtuna tropicală din urmă cu două săptămâni.

Potrivit BBC, infecțiile cu Vibrio vulnificus apar după ce bacteriile intră în organism prin rănile deschise.

„Departamentul de Sănătate din Florida observă o creștere anormală a cazurilor de infecții cu Vibrio vulnificus ca urmare a expunerii la apa stătută și acumulată după inundațiile provocate de uraganul Ian”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de sănătate, citat de sursa postul britanic.

Alertă în rândul populației civile

Locuitorii din zonă sunt îndemnați să își ia toate măsurile de precauție și „să fie conștienți de potențialele riscuri asociate atunci când expun rănile deschise, tăieturile sau zgârieturile de pe piele”. „Deversările de ape uzate, precum cele cauzate de uraganul Ian, pot dezvolta și întreține bacteriile. Pe măsură ce situația de după furtună evoluează, oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție împotriva infecțiilor și bolilor cauzate de Vibrio vulnificus”, mai precizează comunicatul Departamentului de sănătate din Florida.

Tot în Florida, dar zona Collier, s-au înregistrat alte trei cazuri de îmbolnăvire cu Vibrio vulnificus.

Pe întreg anul 2022, în Florida au fost raportate 65 de cazuri de îmbolnăvire și un număr record de 11 decese atribuite bacteriei „mâncătoare de carne”.

Decesul survine în mai puțin de 48 de ore!

Bacteria Vibrio vulnificus a primit denumirea de „mâncătorul de carne” deoarece poate duce la fasceită necrozantă. Această afecțiune distruge pielea și țesuturile moi, provocând descompunerea țesutului.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, unul din cinci pacienți cu Vibrio vulnificus moare. De obicei, decesul survine la o zi sau chiar două de la îmbolnăvire. Dacă bacteria ajunge în sânge, se poate recurge la amputarea unui membru pentru a se evita răspândirea în întregul organism.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase