BMW luptă împotriva Brexit-ului. Producătorul auto și-a avertizat angajații de la Rolls-Royce la ce riscuri se expun dacă susțin părăsirea UE

Redactor:
Mihai Schiau
BMW luptă împotriva Brexit-ului. Producătorul auto și-a avertizat angajații de la Rolls-Royce la ce riscuri se expun dacă susțin părăsirea UE
Îngrijorați de posibilul Brexit, BMW a trimis angajaților săi de la fabrica britanică de automobile Rolls-Royce o scrisoare prin care le prezintă acestora dezavantajele părasirii Uniunii Europene, informează BBC.

„Introducerea de bariere vamale ar duce la creșterea costurilor și a prețurilor și nu putem presupune că Marea Britanie va beneficia de un acord de liber schimb cu Europa după ce va părăsi Uniunea Europeană”, se arată în scrisoarea trimisă celor aproximativ 8.000 de angajați ai Rolls-Royce.

Producătorul auto bavarez a scos în evidență în scrisoare „beneficiile semnificative”  care există acum ca urmare a mișcării libere a persoanelor în UE și care nu vor mai exista în cazul unui Brexit. Cu toate acestea BMW a precizat că decizia este  doar a polpulației Marii Britanii care trebuie să decida daca rămâne sau nu în UE.

Rolls-Royce, este o companie britanică care a fost cumpărată de BMW în 1998. La începutul lui 2016 Rolls- Roys a anunțat că anul trecut a fost al doilea cel mai bun an din istoria de 112 ani a companiei. Asta după ce în 2014 a înregistrat vânzări record lde peste 4 mii de mașini, la nivel global.

Scrisoarea celor de BMW  vine în condițiile în care potrivit unui sondaj ORB, citat de BBC și  realizat în perioada 24-25 februarie, sprijinul pentru campania privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 4 puncte procentuale situându-se la 52%, în timp ce sprijinul pentru rămânerea în UE a scăzut la 48%. Referendumul care va decide aparteneța Regatului Unit la UE va avea loc la 23 iunie.

Guvernul britanic a avertizat și el că o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea duce la 10 ani sau mai mult de incertitudine economică dăunătoare până la finalizarea unor noi negocieri cu UE.

Ofcial guvernul Cameron sprijină rămânerea Marii Britanii în UE. Cu tate acestea mai mulți membrii ai cabinetului de la Londra, dar și primarul capitalei Regatului Unit fac campanie pentru Brexit și susțin că îngrijorările oficiale sunt mult exagerate.  

Inchide