„Boala legionarului” face victime în Scoția

„Boala legionarului face victime în Scoția
Publicat: 07/06/2012, 14:12
Actualizat: 07/06/2012, 14:12

Un bărbat din Edinburgh (Scoția) a murit, iar alți 20 de pacienți sunt în pericol, după ce au fost diagnosticați cu legioneloză, o infecție provocată de o bacterie aerobă, care poate duce la pneumonie, scrie Daily Mail.

În plus, alte 19 persoane din oraș prezintă simptome ale acestei boli, supranumite „boala legionarilor”. Oficialii scoțieni se tem că numărul de îmbolnăviri ar putea crește în viitorul apropiat, deoarece simptomele apar destul de greu în cazul legionelozei.

Totuși, doctorii susțin că ar fi descoperit sursa epidemiei: mai multe turnuri de răcire din localitate, în care bacteria s-ar fi strecurat, fiind apoi transportată pe calea aerului.

Turnurile de răcire din oraș au fost tratate chimic

Medicii scoțieni spun că pacienții par să răspundă la tratament, doi dintre ei fiind deja externați. Cu toate acestea, situația rămâne critică, avertizează specialiștii. „Perioada de incubație este de 5-6 zile, dar poate ajunge și până la 14 zile. Astfel, ne așteptăm la mai multe cazuri în zilele următoare”, a declarat dr. Duncan MacCormick, șeful celulei de criză constituite în acest caz.

Deși deocamdată nu este cunoscută cu exactitate sursa epidemiei, mai multe turnuri de răcire din Edinburgh au fost deja tratate chimic. „Sperăm că am eliminat sursa infecției, iar după tratament ar trebui să vedem o scădere a cazurilor. Vârful va fi în weekend, iar apoi va urma declinul”, conchide dr. MacCormick.

Legioneloza și-a căpătat supranumele de „boala legionarilor” din cauza unei epidemii de pneumonie care a avut loc, în 1976, printre participanții la o conferință a Legiunii Americane, la Philadelphia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase