BOICOT TOTAL. Turcii au TĂBĂRÂT ciocanele pe iPhone-uri și trag apa la toaletă cu Coca Cola

BOICOT TOTAL. Turcii au TĂBĂRÂT ciocanele pe iPhone-uri și trag apa la toaletă cu Coca Cola
Publicat: 17/08/2018, 16:45
Actualizat: 19/11/2018, 14:35

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că va boicota toate electronicele produse de americani, precum cele ale companiei Apple și a propus alternative necunoscute publicului larg pentru produse de tipul iPhone, potrivit Bloomberg.

„În Turcia avem Vestel Venus”, spune Erdogan marți, referindu-se la o serie de smartphone-uri disponibile pe piața din Turcia, care pot fi achiziționate pentru circa 100 de dolari și sunt produse de Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret.

Hotărârea lui Erdogan de a interzice accesul la electronicele produse de americani pentru cei circa 80 de milioane de cetățeni ai Turciei vine după ce președintele american Donald Trump a impus o serie de sancțiuni Turciei și tarife duble pe importurile de oțel și aluminiu, contribuind la erodarea economică a țării.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Statele Unite că au declanșat „război economic” împotriva Turciei, după ce președintele american Donald Trump a anunțat la finele săptămânii trecute că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiul și oțelul provenite din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două țări.

Relațiile dintre Statele Unite și Turcia sunt tensionate, din cauza situației pastorului american Andrew Brunson, cât și din cauza diferențelor de opinie în ceea ce privește situația din Siria.

Turcia a crescut miercuri tarifele vamale pentru importurile americane de automobile, cu 120%, băuturi alcoolice, cu 140% și tutun, cu 60%, precum și pentru cosmetice, orez și cărbune, ca răspuns la sancțiunile impuse Ankarei de Washington.