Boris Johnson nu va participa la înmormântarea Prințului Philip

Boris Johnson nu va participa la înmormântarea Prințului Philip
Boris Johnson nu va lua parte la înmormântarea prințului Philip / Sursă Foto: Shutterstock - Ilustrativ
Publicat: 10/04/2021, 22:46
Actualizat: 14/04/2021, 13:09

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, nu va participa la înmormântarea Prințului Philip. Un purtător de cuvânt a declarat că decizia a fost luată din cauza limitei stricte de 30 de participanți care pot lua parte la ceremonia de la Castelul Windsor, din 17 aprilie, în conformitate cu reglementările coronavirusului, relatează publicația britanică The Independent.

Boris Johnson vrea să dea întâietate familiei

Un purtător de cuvânt a declarat că decizia a fost luată din cauza limitei stricte de 30 de participanți care pot lua parte la ceremonia de la Castelul Windsor, din 17 aprilie, în conformitate cu reglementările coronavirusului.

„Ca urmare a reglementărilor Coronavirus, doar 30 de persoane pot participa la înmormântarea ASR Prințul Filip, Duce de Edinburgh”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Primul ministru a dorit  să acționeze în conformitate cu ceea ce este mai bun pentru familia regală, astfel încât să permită cât mai multor membri ai familiei să participe la înmormântarea de sâmbătă”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Prințul Harry va fi prezent la funeraliile prințului Philip. Palatul Buckingham confirmă că Meghan Markle nu va participa la înmormântare

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, nu va participa la înmormântarea prințului Philip. Aceasta este în prezent însărcinată, dar soțul său, prințul Harry, va lua parte la funeralii.

S-a confirmat faptul că înmormântarea ducelui de Edinburgh va avea loc pe 17 aprilie la ora 15:00.

Ducele de Sussex va călători de la casa cuplului din California și va urma protocoalele Covid-19. 

 Salve de tun, în onoarea prinţului Philip. Acestea au fost trase de pe uscat și de pe mare

Persoanele aflate în doliu care vin din afara Angliei trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile. Cu toate acestea, prințul Harry va fi lăsat să părăsească locul de auto-izolare pentru a participa la înmormântare.

Acesta ar putea fi, de asemenea, scutit de carantină, dacă prezintă un test negativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase