BREAKING NEWS. O persoană a fost decapitată în apropierea Parisului. Poliția tratează atacul ca fiind unul de natură teroristă

BREAKING NEWS. O persoană a fost decapitată în apropierea Parisului. Poliția tratează atacul ca fiind unul de natură teroristă
BREAKING NEWS. O persoană a fost decapitată în apropierea Parisului. Poliția tratează atacul ca fiind unul de natură teroristă. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16/10/2020, 20:37
Actualizat: 16/10/2020, 22:47

Un bărbat a fost decapitat vineri seara la Conflans Saint-Honorine, o suburbie a Parisului, aflată la nord-vest de capitala Franței, au anunțat autoritățile.

Atacatorul a fost împușcat mortal de către polițiști, a anunțat Parchetul Național Antiterorist al Franței, citat de site-ul agenției de presă Reuters.

Potrivit instituției, atacul este considerat unul de natură teroristă în acest moment.

Unii dintre martori au declarat că atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este mare, în limba arabă, n. red.), potrivit unor surse din Poliție.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 17:00 (18:00, ora României, n. red.), în apropierea unei școli, potrivit Parchetului Național Antiterorist.

Victima, un profesor, le-ar fi prezentat anterior elevilor caricaturi cu profetul Mahomed

Poliția a anunțat că victima ar fi un profesor de istorie care le-ar fi arătat elevilor săi la clasă caricaturi ale profetului Mahomed, caricaturi considerate a fi blasfemie în religia islamică.

Informațiile despre faptele profesorului ar fi fost postate pe Twitter săptămâna trecută, prin intermediul unui clip în care un bărbat de religie musulmană spune că fiica sa, elevă în clasa profesorului, i-a povestit cum acesta din urmă a prezentat la clasă caricaturi cu profetul Mahomed.

Atacatorul, un bărbat de 48 de ani, de naționalitate algeriană, ar fi părintele unuia dintre elevi.

Suspectul a fost surprins de către o patrulă de Poliție cu un cuțit în mână la mică distanță de locul crimei, iar polițiștii l-au împușcat mortal.

Ministrul francez de Interne, Gerard Darmanin, a anunțat că a inființat o celulă de criză în urma acestui atac și că îl ține la curent pe președintele Emmanuel Macron în legătură cu acest caz.

În ultimii ani, Franța se confruntă cu o serie de atacuri violente ale unor militanți islamiști.

La finalul lunii trecute, un pakistanez care a emigrat în Franța a rănit două persoane cu o armă albă în apropierea fostei redacții a publicației de satiră Charlie Hebdo.

Atacul a avut loc în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015.

Pe 7 ianuarie 2015, Said și Cherif Kouachi, înarmați cu arme automate, au deschis focul în redacția Charlie Hebdo, publicație cunoscută pentru caricaturile și satirele sale pe teme sensibile, precum rasă, religie sau politică.

Atacul, în urma căruia au murit 12 persoane, a fost revendicat de Al Qaeda.

În ziua de după atac, Amedy Coulibaly, o cunoștință a lui Cherif Kouachi, a împușcat mortal o femeie polițist. Pe 9 ianuarie, el a ucis patru bărbați evrei la un magazin kosher. Într-un mesaj video, el a declarat că a acționat în numele grupării teroriste Stat Islamic.

Atât frații Kouachi, cât și Coulibaly, au fost uciși de Poliție în operațiuni separate.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agențieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase