• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

BREXIT-ul, „fizic imposibil” în data de 29 martie. Philip Hammond: Nu mai este timp!

BREXIT-ul, „fizic imposibil” în data de 29 martie. Philip Hammond: Nu mai este timp!
Ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, a declarat că este „fizic imposibil" ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană la termenul stabilit, 29 martie, deoarece nu mai este suficient timp pentru procedurile legislative, relatează BBC.

Chiar dacă parlamentarii vor aproba Acordul Brexit negociat de Theresa May în următoarele zile, va fi nevoie de o prelungire de scurtă durată, a declarat Hammond.

De asemenea, ministrul britanic a transmis că sunt puține șanse ca Acordul să fie aprobat când va fi prezentat pentru a treia oară în fața Camerei Comunelor, deși mai mulți parlamentari au anunțat că își vor schimba votul negativ.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în fața Camerei Comunelor, săptămâna viitoare.

Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puțin pe 30 iunie. Potrivit moțiunii, Guvernul Theresa May va încerca să obțină aprobarea UE pentru amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie dacă Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere până miercurea viitoare.

Dacă acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va încerca din nou să obțină amnânarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliți de Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a avertizat că, în această situație, amânarea Brexit va fi mult mai îndelungată.

Inchide