Bulgaria, creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 după relaxarea unor restricţii. Capitala Sofia a revenit în „zona roşie”

Bulgaria, creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 după relaxarea unor restricţii. Capitala Sofia a revenit în „zona roşie”
Drapelul Bulgariei / Sursa Foto: Pixabay
Publicat: 03/02/2021, 23:24
Actualizat: 03/02/2021, 23:29

Bulgaria înregistrează o nouă creştere a numărului cazurilor de COVID-19, de la începutul acestei săptămâni, cu 967 de noi îmbolnăviri și 36 de decese confirmate miercuri, potrivit Agerpres.

Începând de luni, 1 februarie, autoritățile din această țară au relaxat unele măsuri antiepidemice, permiţând redeschiderea mall-urilor şi a sălilor de fitness. Şcolile şi-au reluat și ele activitatea, dar cu unele restricţii.

În schimb, conform restricţiilor în vigoare, restaurantele sunt închise în Bulgaria cel puţin până pe 1 martie, cu excepţia celor din hoteluri, care pot servi numai persoanele cazate în acestea.

„Măsurile au fost relaxate înainte să fi primit informaţii despre numărul în creştere al noilor infecţii”, recunoaște şeful Direcţiei Regionale de Sănătate, Dancho Pencev.

Capitala Sofia revine în „zona roşie”

În acest context, capitala Sofia revine în „zona roşie”, mai ales după ce în ultimele 14 zile a avut mai mult de 120 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a anunţat responsabilul respectiv, care avertizează că restricţiile ar putea fi din nou înăsprite dacă această tendinţă se menţine.

De la începutul pandemiei, Bulgaria a raportat 220.547 de cazuri de COVID-19 şi 9.178 de decese asociate acestei boli. În prezent 279 de pacienţi sunt la ATI.

Toate persoanele care călătoresc în Bulgaria, obligate să prezinte un test PCR negativ. De cand se aplică măsura

Ministerul Afacerilor Externe au precizat miercuri, 27 ianuarie, că autorităţile bulgare au anunţat, cu o zi înainte, noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Bulgariei, în contextul pandemiei de COVID-19.

De vineri, 29 ianuarie, toți cei care ajung pe teritoriul Bulgariei trebuie să prezinte un teste molecular tip PCR negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.

Noile măsuri, care au intrat în vigoare începând cu data de 29 ianuarie 2021, se aplică până la data de 30 aprilie 2021.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult