Campania anti-imigrație se intensifică la Londra. Marea Britanie vrea să impună „zone de protecție” împotriva cerșetorilor din România și Bulgaria

Campania anti-imigrație se intensifică la Londra. Marea Britanie vrea să impună „zone de protecție împotriva cerșetorilor din România și Bulgaria
Publicat: 22/12/2013, 18:55
Actualizat: 28/09/2018, 06:50

Autoritățile britanice intenționează să pună în aplicare „zone de protecție” în anumite locuri turistice și intens circulate din Londra, unde cerșitul agresiv și dormitul în aer liber să fie interzise. Măsura vine în contextul în care, o dată cu ridicarea restricțiilor pe piața de muncă la 1 ianuarie 2014, britanicii se așteaptă la un nou val de migranți români și bulgari, dar și de romi veniți să cerșească sau să fure.

Autoritățile urmează să primească dreptul să emită „ordine de protecție a spațiului public” printr-o nouă lege privind criminalitatea și comportamentul anti-social, care se află în dezbaterea Parlamentul britanic și care va intra în vigoare din aprilie 2014, conform Daily Mail.

Legea a născut însă controverse, pentru că dă puterea autorităților să interzică orice, de la manifestațiile pașnice la skateboarding, sub pretextul că deranjează locatarii din zona respectivă.

Consiliul Local din Westminster, dar și din Kent și din alte zone ale Londrei iau în calcul să impună astfel de zone, pentru a combate cerșitul agresiv și vagabondajul practicat în cea mai mare parte de romi proveniți din Europa de Est. În Westminster, autoritățile încearcă de aproape doi ani să elibereze zonele Marble Arch, Park Lane și Victoria Station de romii care campează ilegal acolo, cerșind și murdărind spațiul public.

Sursa: Daily Mail.

„Sper ca de la 1 ianuarie să nu avem probleme majore cu românii și bulgarii, dar cred că ar putea fi o problemă destul de importantă. Nu va fi o măsură doar pentru centrul Londrei, se va aplica și în alte zone din țară. Poate deveni un subiect de neliniște socială, dacă nu suntem atenți”, a declarat consilierul local conservator Mark Field.

Conservatorul a mai declarat că este de acord cu impunerea unei astfel de zone de protecție în jurul Victoria Station și a Catedralei din Westminster. Paradoxal, același consilier l-a atenționat pe premierul David Cameron să nu fie prea dur cu imigranții, pentru că va îndepărta votanții din minoritățile etnice. Mark Field spune însă că nu vede nicio contradicție între măsuri care să combată comportamentele anti-sociale și un discurs corect față de imigrație.

În Westminster, autoritățile au de-a face un grup de aproximativ 50 de romi din România care s-au stabilit în zonă, provocând „o problemă majoră”, conform unei consiliere locale.

În nordul Londrei, în Barnet, autoritățile locale iau și ele în calcul impunerea unei astfel de măsuri, după ce au avut de-a face cu 68 de romi din România, care au fost evacuați în vară de pe un teren de fotbal unde își făcuseră o tabără ilegală și insalubră.

„Avem zone semnificative unde migranții ridică probleme. Aceste puteri vor fi extrem de utile”, a declarat și un consilier local din Kent, care s-a plâns că cerșitul agresiv a devenit extrem de prezent mai ales o dată cu apropierea Crăciunului.

Un reprezentant al Oficiului pentru Migrare a declarat că această prerogativă ce urmează să fie acordată autorităților locale le va ajuta să elimine problemele cu care se confruntă.

„Venim cu puteri noi, rapide și adaptabile, pentru a le ușura autorităților locale capacitatea de a proteja comunitățile, protejând în același timp libertățile oamenilor care respectă legea”, a mai spus oficialul.

Campania anti-români și bulgari se intensifică la Londra, din cauza UKIP

Cu mai puțin de o lună înainte ca restricțiile de pe piața muncii din Marea Britanie să expire pentru români și bulgari, aceștia fiind liberi să muncească acolo de la 1 ianuarie, campania împotriva imigranților se intensifică la Londra. Pe străzile britanice au apărut fluturași ai partidului eurosceptic UKIP, care anunță invazia iminentă a 29 de milioane de români și bulgari, dar și parodii mult mai groase la politica xenofobă, în care este folosită chiar și fotografia fostului premier Victor Ciorbea, pentru a-i speria în glumă pe britanici.

În contextul alegerilor europarlamentare din vara lui 2014, atacurile de imagine și din mass media împotriva românilor și bulgarilor au ridicat popularitatea partidului eurosceptic UKIP (UK Independence Party), condus de extremistul Nigel Farage, la cote maxime, iar premierul David Cameron, până acum rezervat pe acest subiect, a adoptat o poziție mai contondentă față de imigranți, într-un editorial din Financial Times.

Conservatorul Cameron a anunțat noi măsuri care să limiteze beneficiile sociale pentru imigranți și susține că, alături de Germania, Austria și Olanda, va milita în UE pentru modificări ale perceptului de drept la liberă circulație, precum și impunerea unei limite anuale pentru imigranți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului