Care sunt cele mai ieftine și scumpe țări pentru expați

Care sunt cele mai ieftine și scumpe țări pentru expați
Publicat: 23/01/2015, 09:48

Cele mai scumpe cinci țări, care vor scoate mulți bani din buzunarele expaților, sunt Elveția, Norvegia, Venezuela, Islanda și Danemarca, scrie independent.co.uk. Marea Britanie s-a situat pe locul al zecea în analiza care ia în calcul prețul alimentelor din supermarketuri, al transportului, restaurantelor și utilităților.

Alte aspecte esențiale, precum gospodăria, hainele și educația, nu au fost incluse în graficul realizat de MoveHub. Costurile alimentelor au fost calculate în funcție de cele la carne, pâine, ouă, orez, fructe, legume și alcool. Costurile de transport includ biletele, abonamentele lunare, tarifele la taxi, prețul combustibililor și cel al unei mașini – Volkswagen Golf.

Costurile la utilități au fost determinate în funcție de cele la curent electric, căldură, apă curentă și internet, informațiile fiind colectate de Numbeo. Dacă o țară prezintă un indice al prețurilor de consum de 70, este cu 30% mai ieftin în comparație cu cel din New York. Pe de altă parte, dacă CPI este de 120, este cu 20% mai scump. Cei care nu au foarte mulți bani se pot muta în Moldova, Macedonia, Georgia, Polonia, Republica Cehă și Bulgaria. Egiptul, Marocul, Columbia și Filipine sunt, de asemenea, țări cu prețuri accesibile.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase