• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Caricatură cu Mahomed, afișată în fața unei moschei din Berlin

Caricatură cu Mahomed, afișată în fața unei moschei din Berlin

Aproximativ 50 de militanți ai unui grup de extremă dreapta au afișat, sâmbătă, o caricatură cu Mahomed în fața unei moschei din Berlin, recunoscută ca un fief salafist, a declarat un jurnalist pentru AFP.Cuvintele „stop islamizării!” figurau pe o pancartă a acestor militanți ai organizației „Pro Deutschland” care vor să desfășoare mai multe acțiuni similare la acest sfârșit de săptămână.

Ei au prevăzut să meargă în fața altor două moschei berlineze sâmbătă și în fața clădirilor ocupate de extrema stângă duminică.

Polițiștii au fost mobilizați în masă în fața locurilor de cult din cartierul Wedding, potrivit AFP, în timp ce 150 de militanți antinaziști și de extremă stânga organizau o contramanifestație.

Caricaturile cu Mahomed ale danezului Kurt Westergaard au provocat un val de proteste în lumea musulmană în 2005, islamul interzicând reprezentarea profetului musulman.

În mai, acest grup de extremă dreapta a afișat deja aceste desene în fața unor moschei din Bonn și Solingen, în vestul țării.

Confruntări grave au avut loc atunci între poliție și salafiști, multe persoane fiind arestate.

Salafismul, curent al islamului sunnit fondat pe o intrepretare strictă și literală a Coranului, face obiectul unei supravegheri de către serviciile de securitate internă germane.

 

Inchide