Casa Albă a încercat să blocheze difuzarea conversației dintre Trump și Zelenski

Casa Albă a încercat să blocheze difuzarea conversației dintre Trump și Zelenski
Publicat: 26/09/2019, 16:28

„În zilele de după conversația telefonică, am aflat din partea unor oficiali SUA că oficiali de la Casa Albă au intervenit pentru a bloca toate înregistrările convorbirii telefonice, mai ales practica elaborării stenogramei. Aceste acțiuni mi-au evidențiat faptul că oficialii de la Casa Albă au înțeles gravitatea situației”, arată raportul.

Președintele SUA, Donald Trump, i-a cerut în mod repetat omologului său din Ucraina, Volodimir Zelenski, să lanseze o investigație care să vizeze activități ale fostului vicepreședinte Joseph Biden și ale fiului acestuia, Hunter Biden, arată stenograma conversației, prezentată de Casa Albă. „Sunt multe discuții despre fiul lui Biden, că Biden a oprit o acțiune de investigare și multă lume vrea să afle despre acest lucru, deci orice puteți face împreună cu procurorul general ar fi minunat. Biden s-a lăudat că a oprit ancheta, deci, dacă ați putea să verificați. Mie mi se pare oribil”, i-a spus Donald Trump lui Volodimir Zelenski, potrivit stenogramei convorbirii, prezentată miercuri de Președinția SUA.

Volodimir Zelenski a răspuns: „Chiar voiam să vă spun despre procuror. În primul rând, înțeleg și cunosc foarte bine situația. Dat fiind că avem majoritate absolută în Parlament, viitorul procuror general va fi sută la sută omul meu, candidatul meu, va fi aprobat de Parlament și vom începe cu un nou procuror în septembrie. Va verifica situația, mai ales cea a companiei pe care ați menționat-o (…)”.

Donald Trump a insistat: „Vor trebui verificate anumite lucruri. Îi voi spune domnului Giuliani să vă sune, îi voi cere și procurorului general Barr să vă sune și vom verifica totul. Sunt sigur că veți rezolva. Am auzit că procurorul a fost tratat foarte rău și că a fost un procuror foarte corect, deci succes în toate. Economia dumneavoastră se va îmbunătăți din ce în ce mai mult, pot anticipa. Aveți multe resurse. Este o țară măreață. Am mulți prieteni ucraineni, sunt oameni incredibili”.

La finalul conversației, Donald Trump a declarat: „Bun, vă mulțumesc foarte mult și apreciez. Îi voi pune pe Rudy și pe procurorul general Barr să vă sune. Mulțumesc. Oricând veți vrea să veniți la Casa Albă, mă puteți suna. Să ne dați o dată și rezolvăm. Aștept să vă văd”.

Stenograma conversației are unele paragrafe clasificate.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a anunțat marți seară lansarea unei investigații parlamentare care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump. „Săptămâna aceasta, președintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut președintelui Ucrainei să comită acțiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic. Prin urmare, Camera Reprezentanților inițiază astăzi o anchetă oficială în sensul demiterii. Le cer celor șase comisii să demareze investigațiile sub această umbrelă”, a declarat Nancy Pelosi. „Președintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat Pelosi.

Camera Reprezentanților din SUA a cerut oficial Casei Albe prezentarea stenogramei conversațiilor președintelui Donald Trump cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski. Comisiile pentru Informații, Supraveghere și Afaceri Externe din Camera Reprezentanților au trimis marți o scrisoare oficială Președinției SUA prin care cer transmiterea stenogramelor conversațiilor lui Donald Trump, pe fondul suspiciunilor că acesta ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA. „Dacă recentele informații apărute în presă sunt adevărate, înseamnă că președintele a discutat cu un lider străin despre investigații care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiția abuzului de putere în mod corupt”, se arată în scrisoare.

Donald Trump este suspectat că i-a cerut președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfășurată pe 25 iulie, să ofere informații compromițătoare despre activități de afaceri ale lui Joseph Biden și ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat, marți seară, că a autorizat publicarea stenogramelor conversațiilor sale cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski. „Mă aflu acum la reuniunea ONU, reprezentând țara noastră, dar am autorizat publicarea mâine a stenogramei totale, neclasificate și neredactate a conversației mele cu președintele Zelenski din Ucraina. Veți vedea că a fost o convorbire amicală și total adecvată. Fără presiuni și, spre deosebire de Joe Biden și de fiul lui, fără favoruri în schimbul favorurilor! Aceasta nu este alceva decât continuarea celei mai mari și mai distructive vânători de vrăjitoare din toate timpurile!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Donald Trump a denunțat anunțul lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, privind ancheta care ar putea conduce la demitere, apreciind că este vorba de un act de „hărțuire prezidențială”. „O zi atât de importantă la Națiunile Unite, atât de multă muncă și atât de mult succes, iar democrații au ruinat-o și au discreditat-o intenționat cu știri despre mizeria vânătorii de vrăjitoare. Foarte rău pentru țara noastră. Pelosi, Nadler, Schiff și, desigur, Maxine Waters! Vă vine să credeți? Nu au văzut deloc nicio stenogramă. Vânătoare de vrăjitoare totală! Hărțuire prezidențială”, a reacționat Donald Trump prin Twitter.

Brad Parscale, directorul echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, a catalogat drept „neinspirată” decizia lui Nancy Pelosi. „Democrații au deschis oficial drumul pentru o victorie imensă a lui Donald Trump”, a spus Parscale.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...