„Căsătorește-te cu violatorul tău”, legea care le permite bărbaților care întrețin relații sexuale cu minore să se căsătorească cu ele pentru a scăpa de pedeapsă / Femeile din Turcia sunt din nou în pericol

„Căsătorește-te cu violatorul tău, legea care le permite bărbaților care întrețin relații sexuale cu minore să se căsătorească cu ele pentru a scăpa de pedeapsă / Femeile din Turcia sunt din nou în pericol
Publicat: 23/01/2020, 14:48

Proiectul de lege supranumit „căsătorește-ște cu violatorul tău” va intra în dezbatere în Parlamentul turcesc la sfârșitul acestei luni.

Cei care se opun acestei legi consideră că prin adoptarea ei violul, căsătoria cu minori, abuzul asupra minorilor, precum și exploatarea sexuală vor deveni legale.

Națiune Unite au tras un semnal de alarmă referitor la acest proiect de lege argumentând faptul că legitimizează violul asupra copiilor și ar conduce la creșterea vulnerabilității victimelor.

Și parlamentarii din opoziția turcă sunt împotriva acestei legi argumentând cu faptul că adoptarea ei ar duce la căsătorii forțate ale căror victime vor fi femeile care vor fi obligate să se căsătorească împotriva propriei voințe.

În 2016, un alt proiect de lege asemănător a fost depus în parlamentul turc, dar a fost retras după ce a stârnit reacții la nivel mondial.

Propunerea controversată se referea la cazurile de viol asupra fetelor în vârstă de 15 ani sau mai puțin, cazuri în care nu fuseseră folosite „forța, amenințările sau alte restricții în ceea ce privește consimțământul”.

Însă Partidul AK, aflat la conducere, nu a renunțat la proiectul de lege în ceea ce privește căsătoriile cu minori, ci l-a supus consultărilor.

În 2017, în Turcia a intrat în vigoare o lege prin care autoritățile musulmane (religioase) turcești aveau dreptul de a oficia căsătorii și din punct de vedere civil.

Legea a stârnit controverse deoarece submina Constituția laică a Turciei și conduce la creșterea numărului de „mirese-copil”.

Activiștii pentru drepturile femeilor au luptat pentru anularea unor legi asemănătoare din state precum Egipt, Maroc, tunisia, Iordania, Liban și Palestina.

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a fost acuzat de sexism de-a lungul timpului după ce a declarat că femeile nu sunt egale cu bărbații, dar și faptul că activistele feministe nu vor să fie mame.

În 2018, înainte de Ziua Internațională a Femeii, președintele turc a dat vina pe media locală referitor la creșterea numărului de cazuri de violență domestică asupra femeilor și a numărului de cazuri de abuz asupra copiilor. Acesta le-a spus jurnaliștilor să nu mai transmită informații despre astfel de cazuri, încercând astfel să îngrădească libertatea de exprimare și libertatea presei.

În 2016, același președinte susținea că femeile trebuie să aibă cel puțin trei copii iar cele care refuză să devină mame sunt „insuficiente” și „incomplete”.

În 2014, Recep Tayyip Erdogan susținea că diferențele biologice dintre bărbați și femei presupun că aceștia nu pot îndeplini aceleași funcții / îndatoriri, deci lucrul manual ar fi ceva potrivit pentru femei din cauza „naturii delicate” a lor.

Și în Turcia vârsta maturității din punct de vedere legal este 18 ani, însă potrivit unui raport al guvernului, publicat în 2018, în ultimii 10 ani, aproximativ 483.000 de fete minore au fost căsătorite, relatează dailymail.co.uk.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier