CAZUL GEORGE FLOYD. Donald Trump vrea să desemneze mişcarea Antifa drept organizaţie teroristă, în contextul protestelor

Redactor:
Gândul
CAZUL GEORGE FLOYD. Donald Trump vrea să desemneze mişcarea Antifa drept organizaţie teroristă, în contextul protestelor
Sursa FOTO: https://live.staticflickr.com

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică seară că intenţionează să desemneze mişcarea antifascistă Antifa drept organizaţie teroristă, în contextul în care procurorul general, William Barr, politicieni democraţi şi republicani cred că grupuri extremiste încurajează protestele violente.

„Statele Unite ale Americii vor desemna Antifa drept organizaţie teroristă”, a declarat Donald Trump prin Twitter, potrivit postului NBC News şi agenţiei de presă Reuters.

Procurorul general american, William Barr, a declarat că „grupuri de militanţi radicali şi agitatori profită de situaţie pentru a urmări o agendă separată, violentă”.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc de câteva zile proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Antifa este o mişcare militantă de extremă-stânga, antifascistă, din Statele Unite, formată din grupuri autonome care vor atingerea obiectivelor politice prin acţiuni directe.

Armata SUA poate fi mobilizată rapid în oraşul Minneapolis, pentru restabilirea ordinii publice în contextul protestelor violente izbucnite după moartea unui bărbat de culoare în timp ce era imobilizat de poliţie.

„Putem trimite armata acolo foarte rapid” dacă se va solicita ajutorul, a declarat preşedintele Donald Trump, citat de agenţia de presă Reuters.

Continuă protestele față de moartea lui George Floyd

Protestele au continuat în zeci de orașe din Statele Unite față de violența disproporționată folosită de un polițist împotriva lui George Floyd, un bărbat de culoare din Minneapolis.

Protestele au izbucnit în Statele Unite după ce pe internet au apărut imagini cu arestarea unui bărbat de culoare, George Floyd. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a fost încătușat de un polițist care, ulterior, s-a urcat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, cu toate că bărbatul fusese imobilizat și îl ruga pe polițist să nu mai stea cu genunchiul pe gâtul lui pentru că nu putea respira. Floyd a murit în urma intervenției polițistului.

Vineri, polițistul a fost arestat și este acuzat de crimă.

 

Inchide