Ce i-a cerut Obama Suveranului Pontif, la Vatican

Ce i-a cerut Obama Suveranului Pontif, la Vatican
Publicat: 28/03/2014, 18:54

Liderul american i-a dat Papei o lădiță cu semințe de fructe și legume plantate în grădinile Casei Albe. „Dacă veți avea oportunitatea de a veni la Casa Albă, veți vedea grădinile”, a spus Obama. „De ce nu?!”, a răspuns Papa.

Însă, în momentul în care Obama i-a oferit lădița cu semințe Suveranului Pontif, capacul acesteia nu a stat deschis, pentru a arăta ce este în interior, astfel că președintele american a fost nevoit să îl țină deschis cu mâna.

La finalul întrevederii, Papa Francisc a adoptat un ton sobru pentru fotografia oficială, dar a început să râdă la ieșirea din Biblioteca Palatului Apostolic. În acest context, Obama a glumit: „Sanctitatea Sa probabil este singura persoană din lume care trebuie să suporte un protocol mai amplu decât mine”.

Barack Obama și-a amintit că, în 2009, când s-a întâlnit cu Papa Benedict al XVI-lea, era însoțit de Michelle și de cele două fetițe. „Ele sunt cu mine pe drumul vieții… Să vă rugați pentru ele, că trebuie să mă suporte”, i-a șoptit președintele SUA Papei Francisc.

Papa Francisc a pledat, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o joi cu Barack Obama, pentru respectarea „dreptului la viață” și al „dreptului la obiecția de conștiință” pentru personalul medical din Statele Unite confruntat cu solicitări de avort. „Papa Francisc și președintele Barack Obama au analizat subiecte importante pentru Biserica din Statele Unite, precum exercitarea dreptului la libertate religioasă, la viață și la obiecția de conștiință”, a comunicat Vaticanul. Planul de reformare a sistemului medical implementat de Administrația Obama prevede suportarea din asigurările medicale a serviciilor de contracepție, fiind contestat de Biserică. Mai multe spitale au contestat în justiție această prevedere, o decizie fiind așteptată în iunie. Vaticanul se referă astfel la dreptul personalului medical și al asiguratorilor din Statele Unite de a invoca „obiecția de conștiință” pentru a putea refuza solicitări ale pacientelor privind efectuarea întreruperilor de sarcină. Barack Obama a promis inițierea „dialogului” cu romano-catolicii din Statele Unite pe tema aplicării reformei în domeniul sănătății.

În altă ordine de idei, Suveranul Pontif și Barack Obama au exprimat „angajamentul comun pentru eradicarea traficului de persoane” la nivel global. „Cele două părți au afirmat necesitatea ca în zonele de conflict să fie respectat dreptul umanitar și să fie găsită o soluție negociată”, informează Vaticanul. Întrevederea de 50 de minute a avut loc în Biblioteca Palatului Apostolic de la Vatican. „A fost minunat să vă întâlnesc. Sunt un mare admirator al dumneavoastră”, i-a spus Obama Papei Francisc. Papa i-a oferit președintelui SUA două medalioane de bronz și cartea cu recomandările Vaticanului privind dreptatea socială. „Voi citi din ea în Biroul Oval când voi fi foarte nervos. Îmi va da putere și mă va calma”, a spus Obama.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice