Ce înseamnă modestia regală: William și Kate au anunțat că nu doresc o ceremonie somptuoasă prin care să primească titlurile princiare

Ce înseamnă modestia regală: William și Kate au anunțat că nu doresc o ceremonie somptuoasă prin care să primească titlurile princiare
Ce înseamnă modestia regală: William și Kate au anunțat că nu doresc o ceremonie somptuoasă prin care să primească titlurile princiare / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 27/09/2022, 19:19

Prinţul William şi soţia lui, Kate, au efectuat marţi, 27 septembrie, prima lor vizită în Ţara Galilor după ce au devenit automat prinţ şi prinţesă de Wales în urma morţii Reginei Elisabeta a II-a. Potrivit unei surse din anturajul celor doi, moștenitorul tronului Marii Britanii a cerut să nu se organizeze nicio ceremonie somptuoasă în urma căreia să-i fie acordat oficial titlul princiar.

Cei doi au revenit pe insula Anglesey, din largul coastelor Ţării Galilor, acolo unde au locuit imediat după căsătorie şi unde prinţul William este pilot de elicopter pentru misiuni de salvare desfăşurate de Royal Air Force.

Unde se retrag William și Kate

William și Kate au vizitat Holyhead Lifeboat Station înainte să călătorească spre oraşul Swansea, din sud, acolo unde s-au întâlnit cu voluntari reuniţi într-o biserică.

Biroul lor de presă a precizat că prinţul William are o afecţiune profundă pentru Ţara Galilor şi că îşi va petrece mai mult timp în această regiune în calitate oficială, de prinţ de Wales, titlu anunţat de noul rege Charles al III-lea în primul său mesaj public către poporul britanic după moartea mamei sale, Elisabeta a II-a.

O sursă din anturajul Casei Regale britanice a dezvăluit pentru Wales Online că nu există planuri pentru o ceremonie amplă de atribuire a acestor titluri care să semene cu cea organizată în onoarea prinţului Charles, care a primit titlul de prinţ de Wales în 1969 la Caernarfon Castle. În schimb, prinţul William şi Kate se vor concentra, potrivit aceleiaşi surse, pe acţiuni care să aprofundeze încrederea şi respectul poporului galez.

Cel mai mare dintre fiii actualului monarh britanic, care este şi moştenitor al tronului, este desemnat în mod tradiţional prinţ de Wales începând din anul 1301, când Edward I a oferit acest titlu fiului său, care s-a născut la Castelul Caernarfon din nordul Ţării Galilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase