Funeraliile de stat pentru Regina Elisabeta a II-a, în topul evenimentelor în direct cu cele mai mari audiențe din istorie

Funeraliile de stat pentru Regina Elisabeta a II-a, în topul evenimentelor în direct cu cele mai mari audiențe din istorie
Publicat: 21/09/2022, 10:44
Actualizat: 21/09/2022, 12:44

Funeraliile de stat organizate după decesul reginei Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani, au stabilit un nou record în rândul celor mai urmărite evenimente transmise în direct din istorie, cu peste patru miliarde de vizionări în întreaga lume.

De-a lungul anilor, evenimentele care au atras public numeros în fața micilor ecrane au variat de la incitante și fericite, precum nunțile unor membri ai familiilor regale, la triste și tragice, de exemplu, atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, din SUA, moartea unui star pop, ca Michael Jackson, ori pandemia. 

Luna aceasta, lumea a asistat la dispariția unui simbol al istoriei ultimului secol. Regina Elisabeta a II-a a fost o pierdere uriașă nu numai pentru Regatul Unit al Marii Britanii, ci și pentru întreaga lume. Înainte de decesul său, pe 8 septembrie, aceasta era deja cel mai longeviv monarh din istoria modernă și, de asemenea, liderul britanic cu cel mai lung mandat, cu o domnie de 70 de ani.

Funeraliile de stat organizate pentru regina Elizabeta a II-a, pe 19 septembrie, vor rămâne în istorie și în ceea ce privește audiențele. Potrivit Statista, evenimentul a stabilit un nou record mondial pentru transmisiunile în direct.

Iată mai jos Topul 5 al celor mai vizionate evenimente din istorie transmise în direct care au avut ca subiect o personalitate mondială.

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a – 4,1 miliarde de spectatori

Presa britanică a raportat un public de 4,1 miliarde de telespectatori, pe toate platformele media, la nivel global. Regretata regină devine astfel cea mai urmărită în direct persoană din istorie, doborând recordul lui Muhammad Ali, cu 3,5 miliarde de telespectatori care au vizionat o combinație de meciuri televizate ale pugilistului. 

Funeraliile prințesei Diana și ale lui Michael Jackson – 2,5 miliarde de spectatori

Prințesa Diana, mama prințului moștenitor William și a prințului Harry, a fost una dintre cele mai iubite personalități din lume. Decesul și funeraliile sale au fost descrise drept unele dintre cele mai sfâșietoare momente de urmărit din istoria familiei regale a Marii Britanii. Înmormântarea a avut loc pe 6 septembrie 1997 și a strâns 2,5 miliarde de telespectatori în întreaga lume. 

Aceeași audiență au avut funeraliile “regelui muzicii pop” Michael Jackson, care a avut parte, în mod similar, de o moarte tragică. O slujbă religioasă publică a avut loc în onoarea starului pe 7 iulie 2009, la Staples Center din Los Angeles, California, la douăsprezece zile după moartea sa. Potrivit Global Monitor, a fost evenimentul cu cea mai mare acoperire mediatică la acea vreme.

Meciul Muhammad Ali vs. Leon Spinks II – 2 miliarde de spectatori

Legendarul pugilist, considerat unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, a avut un meci cu Leon Spinks pe 15 septembrie 1978, la Superdome, New Orleans, Louisiana (SUA), în campionatele WBA și Ring, la categoria grea. El a devenit atunci cea mai vizionată persoană într-o transmisiune în direct – combinând și vizonările din meciuri anterioare ale sale care au fost sold-out. Peste 90 de milioane de telespectatori au urmărit evenimentul numai în SUA, un record în epocă. 

Nunta prințului Harry și a lui Meghan Markle – 1,9 miliarde de telespectatori

Nunta fiului mic al regelui Charles al III-lea a avut loc pe 19 mai 2018, la Capela St. George de la Castelul Windsor din Marea Britanie. Extravagantul eveniment a fost transmis în direct de posturi TV mari din Marea Britanie, SUA, Australia, Canada și multe alte țări. Prin comparație, nunta prințului William și a lui Kate Middleton a fost vizionată în direct de 162 de milioane de oameni la nivel mondial, pe 29 aprilie 2011.

Meciul de box Muhammad Ali vs. George Foreman – 1 miliard de spectatori

Bleachers Report a descris evenimentul, care a avut loc pe 30 octombrie 1974, la Stade Tata Raphaël, Kinshasa, Zair, drept unul dintre cele mai mari meciuri ale lui Muhammad Ali din toate timpurile. Meciul a făcut parte din Campionatul mondial la categorie grea și a primit între timp denumirea de Rumble in the Jungle (Bumbaceala din junglă)

Foto: Profimedia Images


CITEȘTE ȘI:

Vedete de la Hollywood despre care nu bănuiai că sunt rude cu regina Elisabeta a II-a

7 actrițe care au jucat-o pe regina Elisabeta a II-a în filme și seriale de succes | VIDEO

10 lucruri pe care nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere