Cea mai mare amenințare pentru Hillary Clinton, înainte de alegerile prezidențiale din 2016

Cea mai mare amenințare pentru Hillary Clinton, înainte de alegerile prezidențiale din 2016
Publicat: 02/08/2015, 11:45

Ziarul citează în ediția de sâmbătă surse care au discutat cu Biden și persoane din anturajul său, potrivit cărora consilieri ai vicepreședintelui au început să contacteze lideri și donatori democrați care nu s-au angajat încă să o susțină pe Clinton sau care sunt tot mai îngrijorați de punctele slabe tot mai vizibile ale candidatei.

Aceste discuții au fost purtate de cele mai multe ori de către șeful de Cabinet al lui Biden, Steve Ricchetti, în mod discret, la telefon, sau în întâlniri față în față. În cele mai multe cazuri, ele au la bază simpatia tot mai mare față de vicepreședinte, după moartea fiului său Beau, la vârsta de 46 de ani, în mai.

Potrivit unei editorialiste NYT, Biden a organizat întâlniri la reședința sa, în care „vorbește cu prieteni, membri ai familiei și donatori despre o intrare” în cursa democrată, împotriva lui Clinton, în statele Iowa și New Hampshire, care se vor pronunța primele asupra nominalizării democrate în alegerile prezidențiale.

Un vechi susținător al lui Biden a declarat că vicepreședintele a fost profund mișcat de dorința fiului său ca el să candideze.

„Era atât de apropiat de Beau și (moartea acestuia) a fost atât de sfâșietoare, încât, sincer, inițial am crezut că va rămâne cu inima împietrită”, a declarat Michael Thornton, un avocat din Boston și susținător al lui Biden. „Dar am văzut niște niște indicii că poate vrea (să candideze) – «asta este ceea ce ar fi vrut Beau să fac»”, adăugat el că i-a spus vicepreședintele.

În cazul în care va decide să candideze, lui Biden nu-i va fi ușor, notează ziarul. Clinton se bucură de o susținere imensă în rândul democraților, inspirați de ideea de a alege prima femeie președinte, iar campania ei a strâns deja milioane de dolari. Pe de altă parte, Biden, în vârstă de 72 de ani, a gafat în trecut, inclusiv în campanie, și se confruntă cu o sarcină dificilă în a-și construi o echipă de teren, comentează publicația.

Lumea politică americană vorbește de mai mult timp despre o eventuală candidatură a democratului, care nu și-a declarat până acum intențiile.

Hillary Clinton, în vârstă de 67 de ani, este favorita în alegerile primare care încep în februarie 2016, însă imaginea i-a fost afectată de mai multe scandaluri, îndeosebi de dezvăluirea că a creat și utilizat un sistem de mesagerie privată pe când a fost secretar de Stat, în perioada 2009-2013, ceea ce complică accesul legal la arhivele oficiale.

În această fază ea domină sondajele, însă senatorul independent Bernie Sanders provoacă entuziasmul aripii stânge a Partidului Democrat și ar putea putea reprezenta o amenințare în alegerile primare din statul New Hampshire, un scrutin cu o încărcătură simbolică foarte puternică, deoarece are loc la începutul primarelor.

Joe Biden a candidat în alegerile primare democrate în 1998 și 2008, după care a a fost ales de către Barack Obama ca partener în cursa pentru Casa Albă.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
VIDEO Moment bizar. Crezând că microfonul este oprit, Joe Biden a înjurat un jurnalist: "Fiu...
Câte ore poate ține cabina încălzită o mașină electrică?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Analiză NY Times: SUA știau de 14 ani că Putin se va înfige în Ucraina:...
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Condamnat după ce a fost prins de trei ori la volan fără permis!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
CERTIFICATUL VERDE, TOTAL DESFIINȚAT de un celebru medic! Să revenim la ceea ce ştiam înainte
Dan Negru vrea să dea lovitura la Kanal D. S-a aflat totul, dezvăluiri din culise
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...