Ceartă cu tentă electorală pe Twitter între un director al Chrysler și Donald Trump

Ceartă cu tentă electorală pe Twitter între un director al Chrysler și Donald Trump
Publicat: 02/11/2012, 17:28
Actualizat: 02/02/2019, 04:53

„Ești un mincinos” (you are full of shit), a scris pe Twitter Ralph Gilles, vicepreședintele Departamentului de design al Chrysler, ca răspuns la atacurile lui Trump.

Miliardarul l-a criticat pe președintele Obama pentru sprijinul acordat Chrysler în timpul crizei economice și a susținut că producătorul vrea să transfere producția de Jeep-uri în China.

„Obama este un negociator groaznic. A salvat Chrysler și acum compania vrea să transfere producția de Jeep-uri în China. Și o va face”, a afirmat Trump, un susținător al republicanului Mitt Romney în alegerile prezidențiale.

Reacția dură a lui Gilles a atras rapid aproape 2.000 de reacții de susținere din partea utilizatorilor.

Gilles s-a scuzat ulterior pentru vocabularul folosit.

„Îmi cer scuze pentru limbaj, dar minciunile sunt minciuni. Mulțumesc pentru sprijin”, a scris oficialul Chrysler.

Trump nu a răspuns postării lui Gilles.

În 2009, administrația Obama a acordat industriei auto americane împrumuturi de 84 miliarde de dolari, în pofida opoziției republicanilor, între care și Mitt Romney.

Sectorul auto reprezintă un subiect important al dezbaterilor electorale, în special în statul Ohio, considerat crucial pentru rezultatul alegerilor prezidențiale din 6 noiembrie. În Ohio lucrează un număr mare de persoane în industria automobilelor, majoritatea pentru marca Jeep care aparține Chrysler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase