Cel mai mare lanț de supermarketuri din Spania va mări salariile în funcție de rata inflației

Cel mai mare lanț de supermarketuri din Spania va mări salariile în funcție de rata inflației
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/01/2022, 11:04

Lanțul de supermarketuri Mercadona, cel mai mare retailer din Spania, a anunțat că urmează să crească salariile tuturor angajaților cu 6,5%, un procent egal cu rata anuală a inflației înregistrată în 2021.

Măsura vine pentru a-i ajuta pe angajați să nu își piardă din puterea de cumpărare, a anunțat compania prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit G4Media.

Astfel, cel mai mic salariu al unui agajat al Mercadona va fi de 1.425 de euro pe lună, cu 87 de euro mai mare decât salariul din 2021 și cu 440 de euro peste salariul minim din Spania.

Inflația, la un nivel record în Spania

Rata anuală a inflaţiei din Spania a crescut la un maxim din ultimele trei decenii, de 6,5%, ca urmare a preţurilor mai mari la energie şi a perturbărilor lanţurilor de aprovizionare care au afectat alte preţuri de consum.

Şeful băncii centrale a Spaniei, Pablo Hernandez de Cos, a spus recent că inflaţia va rămâne ridicată în primele luni ale anului 2022, dar va încetini treptat în a doua jumătate a anului, cu condiţia ca creşterea costurilor de viaţă să nu ducă la majorări mari ale salariilor.