Cel puțin șapte morți și 21 dispăruți după ce o navă s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta / Poliția va demara o anchetă – VIDEO

Redactor:
Marinela Sarbu
Cel puțin șapte morți și 21 dispăruți după ce o navă s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta / Poliția va demara o anchetă – VIDEO
Cel puțin șapte persoane au decedat, iar 16 sunt dispărute după ce o navă de agrement cu zeci de turiști la bord s-a scufundat miercuri noapte în Dunăre, la Budapesta, eforturile de salvare fiind în curs de desfășurare, informează agenția de știri MTI și televiziunea de stat, potrivit Reuters.

Nava a fost ancorată în apropierea clădirii Parlamentului ungar și a fost lovită de un alt vas de agrement, apoi a fost acufundată în fluviu din cauza unor curenți puternici în urma unei furtuni care s-a produs la Budapesta.

Mass-media din Ungaria anunță că ar putea exista mai multe victime în urma accidentului.

Agenția națională de știri MTI a citat compania de transport maritim care a tranmsis că vasul transporta 34 de persoane, inclusiv echipajul, majoritatea turiști din Asia.

Poliția și serviciile de urgență nu au reușit să verifice numărul morților și răniților.

Mai multe persoane au fost transportate la spital, au declarat pentru televiziunea maghiară M1 reprezentanții poliției și ai serviciului de ambulanță.

M1 a anunțat că 14 persoane au fost scoase din apă până acum, iar șapte dintre ele au murit.

La bordul navei se aflau 33 de turiști și doi membri ai echipajului.

Dunărea a inundat zona, prodcându-se curenți puternici, iar în Budapesta plouă abundent, ceea ce îngreunează eforturile de salvare.

Poliția din Ungaria a demarat o anchetă 

Autoritățile ungare au demarat o anchetă după ce o navă cu zeci de turiști la bord s-a scufundat miercuri noapte în Dunăre, la Budapesta, a informat joi un purtător de cuvânt al Poliției, relatează site-ul agenției Reuters.

Cel puțin șapte persoane au murit, iar 21 de turiști sunt în continuare dispăruți.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că ambarcațiunea s-a scufundat imediat după ce a avut un accident cu o altă navă de pasageri.

Ministerul de Externe al Coreea de Sud a informat că toți cei 33 de turiști aflați la bordul navei erau cetățeni sud-coreeni, iar 19 dintre ei lipsesc.

Doi membri ai echipajului sunt de asemenea dispăruți.

„Căutările pentru persoanele dispărute sunt desfășurate de-a lungul Dunării în toată Ungaria”, a informat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri.

Foto: Facebook / Tim Valle

Inchide