Cele trei femei sechestrate timp de 30 de ani la Londra sunt profund traumatizate

Cele trei femei sechestrate timp de 30 de ani la Londra sunt profund traumatizate
Publicat: 22/11/2013, 14:55
Actualizat: 09/06/2014, 13:49

Trei femei terifiate și profund traumatizate au fost eliberate dintr-o casă obișnuită din sudul Londrei, unde au fost deținute ca sclave timp de peste 30 de ani, un fapt „nemaivăzut”, potrivit Scotland Yard, care a arestat doi sexagenari joi dimineața, relatează AFP.

Cei doi, în vârstă de 67 de ani, care nu au cetățenie britanică, au fost eliberați pe cauțiune până în ianuarie, în așteptarea unor informații complementare, a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

Ei sunt suspectați de impunerea muncii forțate și sclaviei, potrivit poliției.

„Am avut cazuri de sclavie în care oamenii au fost reținuți împotriva voinței lor timp de zece ani, dar niciodată ceva de această amploare”, a subliniat detectivul Kevin Hyland, după anunțarea eliberării unei malaysiene în vârstă de 69 de ani, a unei irlandeze în vârstă de 57 de ani și unei britanice în vârstă de 30 de ani.

Arestarea celor doi sexagenari a avut loc joi dimineața, la ora locală 07.30 (09.30, ora României), însă cele trei femei au fost eliberate încă de pe „25 octombrie”, a precizat poliția joi după-amiaza pentru AFP.

„A existat o întârziere până la (efectuarea) arestării deoarece a fost nevoie de timp pentru a lucra cu persoane foarte traumatizate și pentru că a fost foarte dificil de stabilit faptele”, a comentat detectivul Kevin Hyland.

„Se știe cu certitudine că toate trei s-au aflat în această situație timp de 30 de ani sau mai puțin. Se crede că cea mai tânără nu a avut vreodată contact cu lumea exterioară”, a adăugat Kevin Hyland, care nu era în măsură, însă, să confirme dacă cea mai tânără dintre victime s-a născut în captivitate.

„Toate trei sunt extrem de traumatizate și au fost duse într-un loc sigur în care se află în prezent”, a anunțat Scotland Yard.

„Doamnele erau complet terifiate de acești oameni”, a declarat Aneeta Prem, fondatoarea Freedom Charity. Asociația de luptă împotriva sclaviei și căsătoriilor forțate a alertat poliția în octombrie și a colaborat cu ea.

Aneeta Prem a precizat că cele trei femei, care au reușit să iasă singure din casă, nu au fost, se pare, victime ale unor acte de violență sexuală, însă crede că ele au suferit abuzuri fizice.

Asociația a fost contactată de către una dintre victime după ce a urmărit un reportaj despre activitățile desfășurate de Freedom Charity.

Freedom Charity s-a aflat în contact telefonic cu victima timp de o săptămână pentru a-i câștiga încrederea, după care a alertat poliția.

– „Aceasta sfidează imaginația”

„Acesta a fost catalizatorul care a determinat-o pe una dintre victime să ceară ajutor și care a permis în cele din urmă să fie salvate”, a subliniat Kevin Hyland.

Anchetatorul a adăugat că poliția nu cunoaște mare lucru, pentru moment, despre condițiile în care au trăit cele trei victime, prea traumatizate încă pentru a oferi mai multe detalii.

„Se pare că au trăit sub forma unei libertăți controlate, dar suntem încă în curs de a evalua gradul acestei libertăți. Existența lor a fost grav afectată și ele au petrecut mare parte din timp în casă”, a explicat detectivul.

„Aceasta sfidează imaginația, este imposibil de imaginat ca așa ceva să se poată întâmpla în Marea Britanie, la Londra, în 2013”, a afirmat Aneeta Prem.

„Din fericire, ea a văzut această emisiune și a fost suficient de încrezătoare pentru a ridica telefonul”, a mai declarat Aneeta Prem.

„Eu nu cred că vecinii au știut ce se întâmplă. Este doar o casă obișnuită de pe o stradă obișnuită”, la Lambeth, în sudul Londrei, a spus Prem.

„Sper”, a conchis ea, „că cele trei femei vor avea vieți fericite (…), odată ce vor depăși trauma, dacă vor reuși vreodată să o facă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Are 85 de ani, dar continuă să întrețină relații intime: „Încă pot să-mi pun picioarele...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Polițiștii raportează alte echipajele de polițiștii pe Waze? Un ofițer răspunde – VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cea mai nouă tehnologie wireless 6G, de 500 de ori mai rapidă decât cele mai...