China blochează o parte din orașul Wuhan după ce au apărut 25 de noi cazuri de Covid-19 în această săptămână

China blochează o parte din orașul Wuhan după ce au apărut 25 de noi cazuri de Covid-19 în această săptămână
China blochează o parte din orașul Wuhan - FOTO: Pixabay
Publicat: 27/10/2022, 18:44

Orașele chinezești, de la Wuhan, în centrul Chinei, la Xining, în nord-vestul țării, dublează măsurile de limitare a Covid-19, sigilând clădiri, închizând cartierele și aruncând milioane de oameni în dificultate, în încercarea de a stopa focarele tot mai mari apărute în ultima perioadă.

Wuhan, locul primului focar de Covid-19 din lume la sfârșitul anului 2019, a raportat aproximativ 20 până la 25 de noi infecții pe zi în această săptămână. Orașul a înregistrat 240 de cazuri în ultimele 14 zile. Autoritățile locale au ordonat ca peste 800.000 de persoane dintr-un district să rămână acasă până la 30 octombrie.

Wuhan a suspendat, de asemenea, vânzarea de carne de porc în unele părți ale orașului, potrivit imaginilor și postărilor de pe rețelele de socializare, după ce autoritățile au declarat că un caz de Covid a fost legat de lanțul local de aprovizionare cu carne de porc.

China a raportat joi o a treia zi consecutivă de peste 1.000 de cazuri noi de Covid la nivel național, o cifră modestă în comparație cu zecile de mii de cazuri pe zi care au dus la o închidere totală a Shanghaiului la începutul acestui an, dar suficientă pentru a declanșa mai multe măsuri de limitare și restricții în întreaga țară.

Măsuri drastice în China din cauza Covid-19

Guangzhou, al patrulea cel mai mare oraș din China după producția economică și capitala provinciei Guangdong, a sigilat joi mai multe străzi și cartiere și a ținut oamenii în casele lor, deoarece noi zone au fost considerate de mare risc în contextul unei reapariții a Covid care a persistat în a patra săptămână.

În Xining, capitala provinciei Qinghai, postările de pe rețelele de socializare vorbeau despre penuria de alimente și despre inflația prețurilor la bunurile esențiale, în timp ce autoritățile sanitare din orașul cu 2,5 milioane de locuitori se grăbeau să limiteze o revenire a Covidului după vacanța de o săptămână de la începutul lunii octombrie, cu ocazia Zilei Naționale.

„Pentru a reduce riscul de transmitere, unele magazine de legume și fructe au fost închise și puse în carantină”, a declarat miercuri un oficial guvernamental din Xining.

Numărul de cazuri de coronavirus din China a rămas mic în comparație cu standardele globale, dar măsurile sale ultra-stricte de limitare a numărului de cazuri împotriva variantei Omicron, extrem de transmisibilă, au cântărit puternic asupra celei de-a doua economii din lume și au zguduit piețele financiare.

Alte orașe mari din China, inclusiv Datong și Xi’an, au pus în aplicare noi restricții în această săptămână pentru a ține în frâu focarele locale.

Sursa: Reuters

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase