Ciclonului Idai din Mozambic: 446 de persoane DECEDATE

Ciclonului Idai din Mozambic: 446 de persoane DECEDATE
Publicat: 24/03/2019, 14:58
Actualizat: 25/03/2019, 19:05

Ciclonul Idai a lovit în urmă cu o săptămână orașul port Beira din Mozambic cu vânturi de până la 170 km / h, apoi s-a mutat în interiorul continentului, afectând statele Zimbabwe și Malawi, distrugând clădiri și punând în pericol viața a milioane de oameni.

Furtuna a ucis, de asemenea, zeci de persoane din Zimbabwe, agenția ONU de migrație informând că numărul morților este de 259, în timp ce organizația umanitar OCHA a anunțat că numărul deceselor ar fi de 154.

În Malawi, 56 de oameni au murit în ploilor abundente care au căzut înainte de venirea ciclonului.

În toate cele trei țări, supraviețuitorii au săpat în ruine pentru a căuta victime și pentru adăpost, hrană și apă, în timp ce guvernele și agențiile umanitare se grăbesc să le vină în ajutor.

Ministrul mozambican a declarat sâmbătă că aproximativ 1.500 de oameni aveau nevoie de salvare imediată de pe acoperișuri și copaci. Duminică, însă a anunțat că numărul persoanelor care aveau nevoie de salvare a scăzut dramatic, fără a da o cifră.

Inundațiile au ridicat riscul de holeră și alte boli provocate de inundații, iar Correia a declarat că guvernul deschide un centru de tratament pentru holeră pentru a se pregăti pentru o epidemie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase