Cine a doborât avionul cu 298 de oameni la bord – VARIANTA RUSEASCĂ. „Ce căuta acest avion DE LUPTĂ aici?!”

Publicat: 21/07/2014, 22:00
Actualizat: 22/07/2014, 14:32

Ministerul Apărării din Rusia a prezentat, luni, imagini surprinse pe radarele sale care ar arăta că exista un alt avion aproape de Boeingul companiei Malaysia Airlines înainte tragedia de joi, din Donețk, scrie Wall Street Journal.

„Un avion militar al aviației ucrainene câștiga altitudine și se afla la 3-5 kilometri de Boeingul malaezian”, a spus locotenent general Andrei Kartopolov, unul dintre liderii armatei rusești, care a vorbit într-o conferință de presă. „Am vrea să primim o explicație pentru motivul pentru care avionul militar zbura pe un coridor aerian civil în același timp și aproape la aceeași altitudine ca un avion comercial. Avionul de luptă tip SU-25 poate ajunge la o altitudine de 10 kilometri și este dotat cu rachete aer-aer care își pot lovi ținta și de la 12 kilometri, ce să mai zicem de la 5 km”, a mai spus el, sugerând – dar fără a o spune clar – că presupusul avion ucrainean ar fi doborât cursa MH 17, conform Russia Today.

Imagini: Ministerul rus al Apărării

De asemenea, a spus oficialul militar, avionul s-a prăbușit în raza de acțiune a armatei ucrainene. „Avem imagini din satelit care arată că elemente ale sistemului antiaerian ucrainean erau localizate în sud-estul țării”, a mai spus Kartapolov, ilustrând cu imagini care ar data din 14 iulie.

Trebuie să precizăm că armata ucraineană – iar SUA susține această teorie – susține că nu avea niciun asemenea sistem antiaerian în zona în care s-a prăbușit avionul malaezian. De asemenea, Ucraina și SUA susțin că au dovezi că avionul a fost doborât cu o rachetă rusească lansată dintr-o zonă controlată de separatiștii proruși.

De asemenea, amintim că informațiile făcute deja publice în presa internațională au vorbit despre un alt avion la aproximativ 20 de kilometri depărtare de avionul malaezian. Este vorba despre un avion de pasageri al Air India, care a fost rugat de controlii de trafic aerian din Ucraina să încerce să ia legătura cu aparatul malaezian.

Poziția României: Separatiștii și Rusia sunt de vină

Într-o declarație de la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu nu a lăsat loc de interpretări privind poziția României: vinovați pentru tragedia cursei MH 17 sunt separatiștii care l-au doborât și rușii care îi susțin: „Cine este responsabil în analiza noastră pentru ce se întâmplă acolo: primii sunt teroriștii, responsabilitatea aparține Federației Ruse. Federația Rusă a devenit un partener al acestor teroriști. Este concluzia la care am ajuns și asta e explicația de ce nu ne-am grăbit să facem afirmații. Federația Rusă este partenerul acestor teroriști prin acțiunile pe care le întreprinde. Responsabilitatea aprține grupării teroriste din estul Ucrainei. În mod egal, Federația Rusă, care a pus la dispoziție specialiști, este parte a actului terorist. Putin nu se poate ascunde de responsabilitatea punerii la dispoziție a specialiștilor și echipamentelor care au doborât aeronava”, a declarat luni seară Traian Băsescu, subliniind că și liderii europeni au greșit pentru că nu l-au descurajat la timp pe Vladimir Putin.

Putin a arătat cu degetul tot spre Ucraina, însă mai subtil

Într-o declarație despre zborul MH 17 publicată luni pe site-ul Kremlinului, Vladimir Putin a avertizat că „nimeni nu trebuie să folosească această tragedie în scopuri politice”. „În loc să dezbine, tragediile de acest fel ar trebui să unească oamenii”, a spus Putin, care a garantat că Rusia va face tot posibilul să contribuie la încheierea fazei militare a acestui conflict și la demararea unor negocieri de pace.

„Am făcut apel în repetate rânduri la toate părțile implicate în conflict să oprească imediat vărsarea de sânge și să înceapă negocierile”, a spus Putin, adăugând că el crede că, dacă operațiunile militare ale forțelor guvernamentale nu ar fi fost reluate la sfârșitul lui iunie, „această tragedie probabil că nu ar fi avut loc”.

„Trebuie făcut tot posibilul pentru a ne asigura că experții internaționali pot munci în siguranță la locul prăbușirii avionului”, a adăugat liderul de la Kremlin, care a subliniat și că, la nevoie, trebuie să existe coridoare pentru operațiuni umanitare în acea zonă atât de volatilă care e Donbasul: „În ceea ce o privește, Rusia va face tot ce îi stă în puteri pentru a conduce conflictul din estul Ucrainei de la faza militară pe care o vedem azi la o etapă de negocieri, în care părțile implicate folosesc doar mijloace pașnice și diplomatice”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât