Cine este ”capul” din spatele masacrului din Bucea. ”Am reușit să găsim adresa călăului rus”

Cine este ”capul” din spatele masacrului din Bucea. ”Am reușit să găsim adresa călăului rus”
Sursă foto: captură Twitter
Publicat: 04/04/2022, 17:55
Actualizat: 04/04/2022, 17:56

Principalii responsabili pentru masacrul care a avut loc în Bucea ar fi unitatea 51460, a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse și colonelul rus Omurekov Azatbek Asanbekovich, potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au difuzat luni datele personale ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucha din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar.

Potrivit activiştilor InformNapalm, unitatea militară 51460, brigada 64 de artilerie motorizată implicată în crime de război din Bucea era comandată de locotenent-colonelul Omurbekov Asanbekovici, un ofiţer ale cărui date private de contact au fost făcute publice.

Brigada a sosit în Ucraina din satul Knyaze-Volkonskoye, regiunea Habarovsk, de la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord. Unitatea 51460 a fost staționată în Bucha, o confirmă și activiștii de la proiectul InformNapalm, care au publicat și ei datele personale ale comandantului și ale ”soldaților săi asasini și violatori”.

În imaginile postate online, câțiva soldați ai batalionului flutură un steag al republicii Sacha din estul Siberiei. „Am reușit să găsim și adresa de domiciliu a călăului rus”, au scris activiștii InformNapalm, dezvăluind adresa acestuia de email, cât și numărul de telefon.

Fedoruk: „Jumătate din oraş este distrus”

Primarul oraşului Bucea (Uraina), Anatoli Fedoruk, a declarat pentru CNN, luni dimineaţă, că ucrainenii nu vor ierta poporul rus pentru atrocităţile petrecute în localitate. ”Jumătate din oraş este distrus”, copii, mame şi bătrâni fiind victimele principale ale măcelului, potrivit oficialului ucrainean.

Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul rus al Apărării, să transforme Ucraina într-un safari şi nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucea”, a mai afirmat Fedoruk.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase