Cofondatoarea mișcării Femen S-A SINUCIS. Mesajul de adio: Totul este UN FAKE!

Redactor:
Bianca Pavaluca
Cofondatoarea mișcării Femen S-A SINUCIS. Mesajul de adio: Totul este UN FAKE!
Oksana Shachko, una dintre membrele fondatoare ale grupării feministe ucrainiene Femen, a fost găsită moartă în apartamentul ei din Paris. Vezi mesajul de adio al liderului Femen

„Odihnească-se în pace! Curajoasa Oksana Shachko ne-a părăsit. Plângem împreună cu familia și prietenii ei și așteptăm versiunea oficială a Poliției în legătură cu ce s-a întâmplat. Pentru moment, știm că Oksana a fost găsită moartă ieri, 23 iulie, în apartamentul ei din Paris”, au declarat membrii Femen într-o postare pe blogul oficial.

Aceasta a murit la vârsta de 31 de ani, dar cauza decesului nu a fost momentan confirmată. Totuși, actuala lideră a organizației, Inna Șevcenko, a declarat: „Oksana a fost găsită ieri la Paris, în apartamentul său. Ea s-a sinucis„.

În cursul dimineții, Anna Guțol, o altă cofondatoare a mișcării, anunțase decesul acesteia pe pagina sa de Facebook: „Ne-a părăsit Oksana Șaciko, cea mai curajoasă (…). Împreună cu apropiații și familia ei, suntem în doliu și așteptăm versiunea oficială a poliției. Pentru moment, ceea ce știm este că (…) trupul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris. Potrivit prietenilor săi, ea a lăsat o scrisoare de adio!”.

Oksana Șaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: „Totul este UN FAKE!”.

Grupul Femen a fost fondat în Kiev în anul 2008 și a devenit cunoscut în Europa pentru protestele topless împotriva turismului sexual, homofobiei și instituțiilor religioase.

Foto: Oksana Shachko / Instagram

 

Inchide