Colosseumul de la Roma va fie dotat cu o podea specială: Vizitatorii vor putea vedea marele monument chiar din locul în care luptau gladiatorii – VIDEO

Colosseumul de la Roma va fie dotat cu o podea specială: Vizitatorii vor putea vedea marele monument chiar din locul în care luptau gladiatorii - VIDEO
Podeaua va fi terminată până în 2023 / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 04/05/2021, 14:57
Actualizat: 04/05/2021, 15:04

Guvernul italian a anunțat că a aprobat un plan prin care Colosseumului de la Roma i se adaugă o nouă podea prin itnermediul căreia vizitatorii vor putea vedea marele monumentdin locul în care odată luptau gladiatorii.

Ministrul Culturii din Ialia, Dario Franceschini, a anunțat în cursul serii de duminică, 4 ianuarie, proiectul în care va fi construită o podea retractabilă din lemn pe locul în care în Roma Antică se afla marea arenă în care gladiatorii se luptau.

Firma care a câștigat licitația privind proiectul în valoare de 18,5 milioane de euro este Milan Ingegneria. Podeaua retractabilă ar urma să fie gata până în 2023.

În prezent, monumentul care are 2.000 de ani, nu are nicio podea. În secolul al XIX-lea, arheologii au decis îndepărtarea plafonului pentru a putea expune publicului rețeaua de tuneluri în care gladiatorii și animalele erau ținuți înainte de spectacolele sângeroase faimoase în Roma Antică.

Colosseumul de la Roma, cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman, atrage anual milioane de turiști

Ministrul italian al Culturii a susținut că „extraordinara” podea le va permite vizitatorilor „să vadă măreția Colosseumului” stând în centrul lui.

„Este un pas înainte în reconstruirea arenei, un proiect ambițioz care va ajuta la conservarea structurilor arheologice în timp ce revenim la imaginea originală a Colosseumului”, a explicat dario Franceschini.

De asemenea, acesta a precizat că se vor putea organiza chiar și evenimente în cadrul Colosseumului odată ce podea va reveni la forma ei de altădată. Podeaua va avea 3.000 de metri pătrați și va fi retractabilă în totalitate.

Colosseumul de la Roma a fost cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman. Aici gladiatorii se luptau până la moarte și erau organizate și alte spectacole publice la care participau cel puțin 50.000 de persoane.

În anul 2019, 7,6 milioane de persoane au vizitau magnificul monument.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase